Izvor: kurir
19.07.2024 u 15:34
0

REKONSTRUKCIJA VLADE CRNE GORE U UTORAK: U izvršnu vlast ulaze predstavnici Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije

Rekonstrukcija Vlade Crne Gore biće završena na sednici parlamenta u utorak, saopšteno je Danu iz više izvora iz koalicije "Za budućnost Crne Gore", što će omogućiti da u izvršnu vlast uđu predstavnici Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije.

Dan navodi da će ovom značajnom političkom događaju prethoditi dva interesantna dana u parlamentu. Prvi je danas jer je na dnevnom redu Premijerski sat na kojem će predsednik Vlade Milojko Spajić odgovarati na pitanja poslanika. Planirano je da nakon toga poslanici namenski postavljaju pitanja o vladavini prava još uvek aktuelnom ministru pravde Andreju Miloviću.

Kako nezvanično saznaje Dan, uigrana saradnja parlamentarne većine, nakon jasne podrške projektu Evropa sad 2, biće nastavljena tačno isplaniranom sednicom Skupštine.

DODIK IZNEO SVOJ STAV: „Tužilaštvo BiH nije uspelo da dokaže da sam prekršio odluke navodnog visokog predstavnika“

Premijerski sat će početi neuobičajeno kasno, nakon 14 časova, kako bi se izbeglo da u istom danu govore premijer Spajić i ministar Milović, pa će nakon završetka tog dela, nastavak sednice predsjednik parlamenta Andrija Mandić zakazati za ponedeljak 22. jul. Kada se završi priča s Milovićem, sednica će biti nastavljena u utorak 23. jula, tačkom „izbori i imenovanja“, na kojoj će biti proširena Vlada, odnosno izvršena njena rekonstrukcija.

Prema izvorima Dana, na sednici parlamenta, na kojoj će biti izvršena rekonstrukcija Vlade, biće razrešen dužnosti sadašnji ministar pravde Andrej Milović.

Predsednik Vlade Milojko Spajić se do sada nije izjašnjavao ko bi mogao da zameni Andreja Milovića, ali se u političkim kuloarima govorilo da će to da bude Bojan Božović, sadašnji državni sekretar u Ministarstvu evropskih poslova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter