Izvor: Blic.rs
21.06.2020 u 19:16
0

SA KOSOVA U CRNU GORU: Izručen saučesnik UBICE KAVAČKOG KLANA

Osumnjičeni za ubistvo Cetinjanina Radomira Đuričkovića, Vukan Vujačić (25) izručen je danas Crnoj Gori sa Kosova.

– Ovo lice se potraživalo po poternici koju je raspisao NCB Interpol Podgorica radi obezbeđenja prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njega pred Višim sudom u Podgorici, zbog krivičnog dela teško ubistvo koje je izvršeno 10. oktobra 2016. godine na Cetinju na štetu R.Đ. –  saopšteno je iz Uprave policije, a prenose mediji

Podgoričanin Mario Milošević i Cetinjani Igor Mašanović i Vukan Vujačić terete se da su 10. oktobra 2016. godine kao saizvršioci ubili Radomira Đuričkovića.

Prema optužnici, smrtonosne hice u Đuričkovića ispalio je Mašanović, a Milošević je dao novac za kupovinu automobila kojim je u noći ubistva upravljao Vujačić.

U tom tužilačkom aktu piše i da je Mašanović sa umišljajem ubio Đuričkovića, a pri tom, takođe sa umišljajem doveo u opasnost život Milorada Radulovića.

OVO MORATE ZNATI

IZ PUTEVA SRBIJE UPOZORAVAJU: Desna traka u tunelu Pržojna Padina zatvorena za saobraćaj

POVRATAK RADANOVA U REDOVE CRVENO-BELIH: Raduje se saradnji sa Obradovićem

AMFILOHIJE UKAZAO NA ONO ŠTO ĐUKANOVIĆ SVAKODNEVNO DOZVOLJAVA: „Prosto, to je neverovatna priča“

POKUŠAJ ŠVERCA: Slovenačka policija pronašla 22 migranta u kamionima sa srpskim tablicama

DIREKTOR INSTITUTA ZA JAVNO ZDRAVLJE VOJVODINE OBJASNIO: Zašto je tiho prokužavanje dobra stvar i ko NIPOŠTO NE SME da se zarazi

Optužen je i da je neovlašćeno držao automatsku pušku „crvena zastava“, model 70-AB2, njegove saučesnike Tomković je optužio da su sa umišljajem doprineli ubistvu.

– Okrivljeni Milošević je početkom oktobra 2016. godine u Podgorici dao 2.100 eura Vujačiću za kupovinu vozila koje će biti korišćeno za izvršenje predmetnog krivičnog dela. Vujačić je, nakon toga, 9. oktobra u Podgorici od Dragana Jankovića kupio ‘reno megan’ (PG-BG344), po ceni od 2.100 eura“ – piše u optužnici.

Objašnjeno je da su Mašanović i Vujačić dan kasnije pratili kretanje Đuričkovića – „u cilju nalaženja pogodnog mesta da ga liše života“.

– Sačekali su da Đuričković uđe u svoje vozilo ‘tiguan’, a oštećeni Radulović uđe na mesto suvozača… Kada je Đuričković krenuo vozilom u pravcu Bajove ulice, okrivljeni Vujačić je vozilom ‘reno meganom’ ušao u suprotnu kolovoznu traku. Đuričković je bio prinuđen da zaustavi svoje vozilo, nakon čega je okrivljeni Mašanović, s mesta suvozača, iz automatske puške ispalio više hitaca u njegovom pravcu – piše u optužnici.

Objašnjeno je da su Cetinjanina pogodila dva projektila, od čega jedan u predelu glave i da je od zadobijenih povreda preminuo sat posle ponoći. Trojica optuženih uhapšeni su na Kosovu u julu prošle godine. Tamošnje vlasti Crnoj Gori izručile su samo Miloševića. On je u spuškom Istražnom zatvoru.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter