Izvor: Tanjug
16.06.2022 u 20:33
0

SA LAVROVIM NAJVIŠE O INVESTICIJAMA Srpskog člana Predsedništva BIH Milorada Dodika u petak očekuje sastanak sa Vladimirom Putinom!

Srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom razgovarao o mnogim važnim pitanjima, a akcenat je bio na ulaganjima u Republiku Srpsku.

Dodik je posle sastanka sa Lavrovom za RTRS istakao da je šef ruske diplomatije potvrdio da tema o gasovodu nije skinuta sa dnevnog reda.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Treba da nađemo načine kako ćemo nastaviti taj projekat, kao i onaj vezano za tečni gas koji smo razvijali zajedno sa Gaspromom u Zvorniku gde su već rešeni lokacijski poslovi i nabavljena oprema. Preostaje samo da se to kompletira. Mi smatramo da je sasvim normalno i potrebno za nas, našu privredu i naše stanovništvo da obezbedimo nesumnjive izvore snabdevanja i u tom pogledu apsolutna je naša podrška svim tim projektima i želimo da to nastavimo“, rekao je Dodik.

Dodik je naveo da je jedna od tema razgovora bila i termoelektrane na gas.

„Sutra ću nastaviti da o tome razgovaram i sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i direktorom Gasproma“, kazao je Dodik.

Nezaobilazna tema, dodao je, bila je rusko-srpski hram u Banjaluci koji gradimo.

DODIK: „Zapad se trudi da za visokog predstavnika stavi nelegitimnu osobu! On je karikatura!“ (VIDEO)

„Iskazali su spremnost da se u nekoj fazi uključe u finalizaciju izgradnje hrama“, kaže Dodik.

Razgovarali su, dodao je, i o situaciji u Ukrajini.

„Naravno, moje zalaganje je išlo u tom smeru da se što pre završe sukobi, da se uspostave pregovori i da se normalizuje situacija i oni to jednako isto tako žele“, kazao je Dodik.

Poručio je da je Lavrov zahvalio na činjenici da „mi nismo bili ti koji smo bili spremni podržati sankcije Ruskoj federaciji“.

„Oni to dobro primećuju. To je za njih beznačajna priča u ekonomsko – finansijskom smislu, ali je isto tako ogromna stvar u moralno – političkom smislu da se ne uvode sankcije jer to se čita kao osuda za krivicu. Naravno, s naše strane je apsolutno rečeno da mi ne treba da uvodimo sankcije“, naveo je Dodik.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter