Izvor: Tanjug
12.01.2022 u 09:54
0

SAD traže istragu BiH o ceremoniji u Republici Srpskoj

 Sjedinjene Američke Države su pozvale vlasti Bosne i Hercegovine da istraže izveštaje u kojima se navodi da su u svečanostima koje su proteklog vikenda održane u Republici Srpskoj veličani ratni zločinci i da su na udaru bili povratnici u gradovima iz kojih je tokom rata proterano nesrpsko stanovništvo. 

-Pozivamo nadležne vlasti da bez odlaganja istraže ove incidente i da pozovu odgovorne osobe na odgovornost- naveo je portparol Stejt departmenta u saopštenju.

Portparol kaže i da su SAD duboko zabrinute zbog “izveštaja o govoru mržnje, veličanju ratnih zločinaca i provokativnim incidentima koji su tokom vikenda bili usmereni na povratnike u entitetu Republika Srpska“.

Republika Srpska je 9. januara obeležila Dan Republike i 30 godina od postojanja RS.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter