Izvor: Kurir
31.05.2024 u 10:34
0

SLOVENIJA POD VODOM: Nevreme stiže i u Hrvatsku!

Hrvatsku danas očekuju obilne padavine, izdata su brojna upozorenja, a cela zemlja je pod meteo alarmom.

Najgore će prema prognozi DHMZ-a biti u riječkoj i gospićkoj regiji. Moguće je olujno nevreme, grad, pa i pijavice.

 

U Sloveniji su obilne padavine u noći s četvrtka na petak izazvale poprilične probleme. Na južnom delu Primorske manji bujični vodotoci naglo su narasli i poplavili kuće i puteve. U Kastelcu su poplavljene stambene kuće i okućnice. U Bošamarinu je voda odnela deo puta koji vodi na most. Zbog kiše su se aktivirala i klizišta, a jaki udari vetra rušili su stabla. U međuvremenu, slovenske meteorološke agencije upozoravaju da danas možemo očekivati ​​i razvoj oluja jačeg karaktera, javlja 24.ur.

„Na brzom auto-putu između Kopra i Bertoka prema Ljubljani zbog odrona zatvorena je jedna traka“, upozoravaju iz Saobraćajno-informativnog centra Slovenije.

Slovenski Arso javlja da su padavine U jutarnjim satima zahvatile veliki deo zemlje, a uz more se trenutno stvaraju oluje. Sledećih sati često će svuda padati kiša. Sredinom dana moguć je kratkotrajni prekid, a poslepodne Sloveniju očekuje još jedan talas padavina. Arso je ponovno izdao narandžasto upozorenje.

I Hrvatska je prema snimcima portala Weather radar i Rain alarm okružena sastavima koji donose oblake i obilnu kišu. Za vikend na kopnu ipak povoljnije i malo toplije, ne baš sasvim stabilno, ali će biti dosta sunca, posebno u subotu, nakon mestimične jutarnje magle.

Novo pogoršanje uz lokalno jače pljuskove početkom iduće nedelje, a stabilnije, čini se, od srede. Na Jadranu nešto promenjivije nego na kopnu u danima vikenda i dalje po jugu. U nedelju u Dalmaciji češći pljuskovi i grmljavina, a novo jače pogoršanje ceo Jadrana zahvatiće u ponedeljak. Tokom utorka brzo razvedravanje. Temperatura bez veće promene, prognozirao je RTL-ov Dorian Ribarić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter