Izvor: KURIR
29.05.2024 u 07:31
0

ŠOKANTNE TVRDNJE MAKEDONSKE PREDSEDNICE: Nisam konsultovana oko glasanja u UN o Srebrenici

Predsednica Severne Makedonije Gordana Siljanovska Davkova izjavila je danas da nije bila konsultovana o glasanju za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama.

Ona je navela da je ambasador Severne Makedonije u UN Ljubomir Frčkovski o glasanju za tu rezoluciju trebalo da se konsultuje i sa njom, a ne samo sa ministrom spoljnih poslova Bujarom Osmanijem.

– U međunarodnoj politici postoji podeljena nadležnost između ministra spoljnih poslova i predsednika države. Prilikom glasanja u UN trebalo je ambasador UN da se konsultuje sa mnom, a ne samo sa ministrom spoljnih poslova. To je logičan metod u međunarodnim odnosima, istakla je Siljanovska Davkova, prenosi makedonski portal Plus info.

Za usvajanje rezolucije o Srebrenici, glasali su predstavnici 84 zemlje, uključujući i Severnu Makedoniju, dok je 19 zemalja bilo protiv, a 68 uzdržanih.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razočaran je kako je Makedonija glasala, jer je, kako je rekao, mnogo uložio u unapređenje odnosa sa Makedoncima, navodi makedonski portal.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter