Izvor: kurir
15.07.2024 u 15:28
0

STEVANDIĆ NIKAD JASNIJI: Srebrenica se ne može koristiti kao gorivo za sukob sa Srbijom

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da FBiH ne može da koristi Srebrenicu i rezoluciju o genocidu u Srebrenici koja je usvojena u UN, kao gorivo za sukobe sa Srbijom i Republikom Srpskom.

Komentarišući govor predsedavajućeg Predsedništva BiH Denisa Bećirovića na komemoraciji u Potočarima povodom obilježavanja 29 godina od zločina u Srebrenici, koji je optužio rukovodstvo Srbije da ugrožava mir u regionu, Stevandić je rekao da je Bećirović čovek koji zauzima medijski prostor samo ako napadne Srbiju i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako je naveo, u Federaciji BiH postoji namera da se tragedija u Srebrenici i rezolucija naplaćuje, poručivši da se naplaćivanje tragedije u Srebrenici, targetiranje Republike Srpske i nazivanje Srba genocidnim narodom ne isplati.

„U nama se mnogo toga promenilo od usvajanje rezolucije, mi smo mnogo više dostojanstva vratili u politiku. Srbi imaju političke namjere da pokažu svetu da mora da ih uvaži da brane svoju teritroriju, svoj narod i ustavna prava i u Srbiji, i u Srpskoj i na Kosovu i Metohiji“ poručio je on.

HTEO JE DA ZARADI ZA LETO ALI SVE JE KRENULO PO ZLU: Detalji užasa u Sanskom Mostu

Stevandić dodaje da u momentu kada je BiH nestabilna, Republika Srpska polako zauzima svoje mesto u svetu, istakavši da Republika Srska prije 10 godina nije bila ovolika tema, a biti velika tema znači dobiti mogućnost da nešto objasniš.

„Nikada nije bilo toliko priče koliko je srpskih civila pobijeno u Kravicama, Bjelovcu, i to sve sami civili, a da je odmazda u Srebrenici izvršena nad muslimanskim vojnicima koji su učestvovali u tim masakrima. To je sada prvi put izašlo u javnost, to sada znaju islamske i druge zemlje, a to je bio deo geopolitičke agende podrške SAD Bošnjacima“ naveo je on.

U momentu kada postoji srpsko jedinstvo i kada je odnos Srbije i Srpske perfektan, Stevandić kaže da nema potrebe na pozivanje velike Srbije, i dodaje da bez obzira na podmukle prozivke praćene ružnim rečima o BiH, Srbija uvek pokaže poštovanje i pijetet prema Potočarima.

Govoreći o atentatu na bivšeg predsednika SAD i kandidata Republikanske stranke na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, Stevandić je ocenio da je Tramp ovim što se dogodilo izabran za američkog predsednika, i dodao da u trenutnom postdemokratskom dobu, za spoljno politiku SAD kao najmoćniju silu više nije bitno šta narod izglasa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter