Izvor: alo.rs
13.08.2024 u 10:56
0

TRAGEDIJA U ZATVORSKOJ ĆELIJI: Bio je MRTAV I polugo u svom krevetu

38-godišnji Jerko Pirić pronađen je mrtav u svojoj ćeliji u šibenskom zatvoru tokom noći. Pronađen je polugol na svom krevetu, a uzroci smrti biće utvrđeni kada uviđaj obavi Uprava za zatvorski sistem Ministarstva pravosuđa

Pirić je u zatvoru zbog osnovane sumnje da su on i 50-godišnji Vlad Zolot naručili ubistvo 38-godišnjeg Karmelina Fistanića, koji je sa šest metaka pogođen u glavu i vrat na Jadranskoj magistrali kod Omiša. Napad je izvršen početkom novembra 2019. godine oko 13.55 sati, odmah nakon skretanja za Brzeta, a za ubistvo se tereti Stjepan Ringvald (51). Po drugi put, trojica optuženih za ubistvo Karmelina Fistanića kod Omiša dobili su identične kazne zatvora (ukupno 54 godine).

Viši krivični sud je 2022. godine ukinuo presudu Županijskog suda u Splitu, gde su sva trojica oglašena krivima za zajedničko i po prethodnom dogovoru delovanje s ciljem ubistva Karmelina Fistanića. Ringvald je tada osuđen na 19 godina zatvora, Pirić na 18, a Zolot na 17 godina, po oceni sudskog veća o njihovoj ulozi u zločinu. Na ponovljenom drugom suđenju dobili su iste kazne (ukupno 54 godine zatvora), a ovaj predmet je sada drugi put u Višem krivičnom sudu, gde se čeka presuda.

SPAHIU: „Zato što ovaj slučaj nije rasvetljen kriv je nerad, odnosno neodgovornost sudskih organa“

U prvom slučaju poništenja presude, Viši krivični sud smatra da u presudi splitskog suda nije jasno navedeno na osnovu čega je zaključeno da su njih trojica postupali kao saučesnici. Oni žele da se u novom suđenju razjasni da li dokazi pokazuju saučesništvo ili različite uloge optuženih (izvršilac, podržavalac, podstrekač…).

Upravo je to problem koji je mučio policijske istražitelje prilikom prikupljanja dokaza o međusobnom dogovoru njih trojice, jer jednostavno nisu mogli da ih pronađu, iako su zaplenili oko 12 mobilnih telefona. Tako se u praksi još jednom potvrdila stara izreka da je „lanac jak onoliko koliko mu je najslabija karika“, jer se najslabija tačka krivične istrage nepovratno odrazila na presudu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter