Izvor: 24 sedam
04.10.2024 u 13:57
0

TRUDNICA U ŽIVOTNOJ OPASNOSTI: Dečak (10) sa frakturama u Mostarskoj bolnici

Sam transport i evakuacija povređenih iz Jablanice odvija se u izuzetno teškim uslovima

Dr Lamija Duranović, direktorka Kantonalne bolnice „Dr Safet Mujić“ u Mostaru, potvrdila je da su u prvom valu evakuacije iz Jablanice zbrinuli četiri osobe, od kojih su dve transportovane helikopterom.

– Radi se o trudnici u osmom mesecu trudnoće , koju su evakuisale ekipe Gorske službe spašavanja, a koja je, nažalost, izgubila bebu. Ona je, nažalost, trenutno, u životnoj opasnosti. Prognoze ne mogu dati, jer se radi o multiplim po život opasnim povredama – rekla je dr Duranović

S njom je, dodala je, dovezen i njen suprug i on nije životno ugrožen.

– Nakon toga je helikopterom transportovan dečak  od 10 godina, koji ima frakture i, trenutno, ni on nije životno ugrožen, kao i jedan muškarac, koji je, za sada, stabilno – navela je ona.

Naglasila je da su u potpunosti oslobođeni svi kapaciteti ove bolnice za potrebe prijema i zbrinjavanja unesrećenih stanovnika Jablanice.

– Zaposleni neće napuštati svoja radna mesta do daljeg, a povukli smo i sve koji su bili slobodni iz dežurstava – kazala je.

Za sada nemaju informacija s terena koliko eventualno povređenih osoba u narednom satima mogu očekivati.

– Mi smo spremni u potpunosti i u kontaktu smo i s kolegama u SKB Mostar – rekla je dr Duranović.

Inače, sam transport i evakuacija povređenih iz Jablanice odvija se u izuzetno teškim uslovima.

Pripadnici GSS – a prema dosadašnjim informacijama na nosilima prebacuju povređene do Komadinovog vrela, a potom se oni transportuju uz pomoć čamaca do mosta Begića i Begovića

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter