Izvor: BLIC
20.09.2024 u 19:31
0

U HRVATSKOJ NA OSTRVU PAG ČOVEK PAO SA LITICE: Poginuo muškarac žena ostala zarobljena

Spasioci uspeli da je izvuku

Ličko-senjska policija, kako su saopštili, primila je u 13:32 dojavu da su se kod Metajne na ostrvu Pagu dve osobe navodno penjale po litici, te da je jedna osoba pala i smrtno stradala. Druga osoba je ostala na litici.

Kako se saznaje, na poznatom penjalištu Stogaj iza plaže Metajna penjali su se stranci, muška i ženska osoba. Iz za sada nepoznatih razloga, muškarac je u jednom trenutku pao i preminuo. Žena je ostala na litici nepovređena, ali u stanju šoka. Prema prvim informacijama navedeno je da je sa stradalim bio muškarac, mežutim kasnije je ustanovljeno da je to ipak bila žena

S litice su je spustili pripadnici ekipa HGSS-a iz Zadra i Gospića. Na mesto nesreće stigle su i ekipe hitne medicinske pomoći, policije i vatrogasaca s čamcem. Nakon spuštanja žene s litice, policija je započela uviđaj kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima je došlo do stradanja stranog državljanina.

Oglasila se i HGSS

U petak posle podne o situaciji na Pagu oglasio se i HGSS:

Danas oko 14:30 sati, HGSS je primio dojavu o teškoj nesreći na području Metajne, na ostrvu Pagu.

Nažalost, jedna osoba je smrtno stradala usled pada sa stene, dok je druga osoba spašena i nije povređena.

Ekipe HGSS-a iz Zadra i Gospića intervenisale su na terenu i uspešno izvukle unesrećenu osobu sa stene. Na terenu je bio i helikopter HRZ-a s ekipom letača spasioca.

Par se penjao na stenu Stogaj, gde je došlo do nesreće. Radi se o stranim državljanima.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter