Izvor: KURIR
20.08.2024 u 11:41
0

UZVIKNUO „ALAHU EKBER“ PA PUCAO NA POLICIJU: Novi detalji drame kod Nevesinja, meštani tvrde da je reč o migrantu

Lice koje se juče zatvorilo u napuštenu kuću na području Nevesinja, u selu Zovi Do, kada je došlo do razmene vatre između njega i policije, otvorilo je ulazna vrata objekta i uz povike ''Alahu Еkber'' zapucalo iz vatrenog oružja na policijske službenike.

“Nakon što je otvorio vatru na policijske službenike, oni su ga lišili života. Ne možemo da potvrdimo da je u pitanju migrant“, rekao je načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa, na konferenciji za mediji organizovanoj nakon drame koja se sinoć odigrala na području Nevesinja u mestu Zovi Do.

Laketa je rekao da je policija po zaprimanju prijave izašla na lice mesta te evakuisala meštane i opkolila kuću.

POČEO VOJNI ROK U HRVATSKOJ: Nikad više mladih u kasarnama, povećane plate za 200 evra

“Policijski službenici su u više navrata pozvali nepoznato lice da se preda što je lice odbilo. U više navrata je zapucalo na policijske službenike iz vatrenog oružja. To lice je koristilo dve vrste automatskog i polu-automatskog oružja. U jednom momentu je i aktivirao bombu prema policiji“, rekao je on.

 

S druge strane, meštani sel Zovo Do su veoma uznemireni i uplašeni i tvrde da je u pitanju teorostički napad i da je likvidirano lice to i reklo policiji – da je terorista i da ga traže.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa rekao je da je likvidirano lice koristilo francuski i engleski jezik.

“O identitetu lica ne možemo govoriti dok se ne obavi uviđaj“, rekao je i naglasio da policija na području Nevesinja juče nije hapsila migrante kako su pojedini mediji preneli.

Milenko Avdalović, načelnik opštine Nevesinje, tvrdi da je reč o migrantu koji je pucao iz napuštene kuće.

„Migrant se zabarikadirao u napuštenu kuću, odakle je bacio i bombu koja je lakše povredila jednog mještanina. Nažalost, migrant je morao biti likvidiran“, rekao je Avdalović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter