Izvor: kurir
02.06.2024 u 07:35
0

VELIKA AKCIJA POLICIJE SEVERNE MAKEDONIJE: Uhapšeno 28 osoba

U okviru policijske akcije koja je sprovedena od decembra 2023. godine po nalogu nadležnog javnog tužioca JP Skoplje, dana 31.05 i 01.06.2024. godine u velikoj zajedničkoj akciji Sektora kriminalističke policije - Sektor za nedozvoljenu trgovinu droge, oružja i opasnih materija, SAE Tigar i SVR Skoplje - Jedinica za nedozvoljen promet preduzeli su niz koordinisanih mera i aktivnosti na području Skoplja u cilju suzbijanja ulične prodaje kokaina, amfetamina i marihuane. Štaviše, tokom kriminalističke akcije lišeno je slobode 28 lica.

U akciji suzbijanja uličnog dilovanja droge sinoć su uhapšeni V.G.(22) i S.B kod kojih su pretresom pronađene veće sume novca za koje postoji sumnja da potiču od prodaje opojnih droga. Pored ovoga, izvršeni su pretresi na sedam lokacija u Skoplju, gde su kod G.Š (41) iz Skoplja pronađeni marihuana, vaga i upaljač, a kod A.P ) za bombu pronađeni su ostaci kokaina i drugih predmeta u vezi sa zločinom kod B.P.

Slobode je lišen i A.B.J., zbog sumnje na uništavanje dokaza, kao i M.D.(37) iz Skoplja, kod kojeg je pronađen kokain. Prilikom pretresa kod F.D (41) iz Skoplja pronađena je veća količina novca, marihuane, lične karte i pasoši više lica kao zalog za kupovinu i prodaju droge, a kada su preduzete mere za lišenje slobode, nije stao na izdatu naredbu za zaustavljanje, pri čemu je oštetio tri službena vozila, izvršivši krivično delo „ometanje službenog lica u vršenju službene radnje“ i za njim je raspisan nalog za pretresanje.

Pored ukupno 28 uhapšenih lica, tokom kriminalističke obrade obezbeđeno je još materijalnih dokaza za umešanost lica u uličnu prodaju kokaina, amfetamina i marihuane, protiv dve osobe je već podneta krivična prijava i mera zadržavanja je utvrđena, a oduzet je motocikl „honda“ kao i putničko vozilo „ford mondeo“, za koje su dostavljeni dokazi da su korišćeni za prodaju kokaina. SVR Skoplje će tokom današnjeg dana podneti krivičnu prijavu Skopskom javnom tužilaštvu protiv 7 lica.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter