Izvor: Tanjug
25.06.2022 u 17:48
0

ZABRINUTA ZBOG MOGUĆEG RATA Tanja Fajon poručila je da Zapadni Balkan postaje sve veći bezbednosni rizik!

Debatu o proširenju Evropske unije na Zapadni Balkan treba ubrzati, izjavila je slovenačka ministarka spoljnih poslova Tanja Fajon.

U intervjuu za slovenačku agenciju STA , Fajon je kazala da, ako EU ne pokaže privrženost Zapadnom Balkanu jasno i iskreno, postoji zabrinutost da bi moglo doći do sledećeg rata u neposrednom susedstvu Slovenije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ona je rekla da je Zapadni Balkan postao poligon za različite geopolitičke interese i da postaje sve veći bezbednosni rizik.

„U tom kontekstu, razumem i bes, razočaranje, frustraciju ljudi na Zapadnom Balkanu, jer EU gubi kredibilitet u procesu proširenja“, istakla je Fajon, napominjući da je Bosna i Hercegovina ispunila nekoliko kriterijuma.

DODIKOV ODGOVOR NA OPTUŽBE IZ EU Srpski član Predsedništva BIH poručio je da ne postoji dovoljno jak krivac da opravda nerazumnu odluku Brisela!

Ona je kazala da je sa francuskom koleginicom Katrin Kolonom u Luksemburgu razgovarala, posebno o Zapadnom Balkanu, pokušavajući da je ubedi zašto je toliko važno da se ubrza proces dodele statusa kandidata za članstvo u EU Bosni i Hercegovini.

Prema njenim rečima, Moldavija je dobila status za veoma kratko vreme i bez ispunjavanja bilo kakvih kriterijuma.

„To je teško razumeti i opravdati, pa je razgovor sa liderima Zapadnog Balkana na samitu u Briselu bio veoma gorak“, istakla je Fajon.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter