Izvor: ALO
17.06.2024 u 21:52
0

ZAKASNIO NA SASTANAK PA JE BUGARSKA DELEGACIJA NAPUSTILA ZGRADU VLADE: Premijer Crne Gore razočarao BUGARSKOG PREDSEDNIKA

Premijer Crne Gore zakasnio na sastanak sa bugarskim predsednikom

Premijer Crne Gore, Milojko Spajić, izazvao je nezapamćenu situaciju kada je zakasnio na sastanak sa bugarskim predsednikom, Rumenom Radevim, u zgradi vlade u Podgorici. Iako je sastanak bio zakazan za 17 sati, bugarski predsednik je nakon četiri minuta čekanja odlučio da napusti zgradu vlade, što je izazvalo pravu diplomatsku buru.

– Sa ambasadom Bugarske dogovoreno je da se sastanak održi u prijemnom salonu u zgradi vlade u 17 sati pošto je predsednik Vlade Milojko Spajić imao veliku želju da se, uprkos zgusnutoj agendi, sastane sa predsednikom Radevim. Prethodni sastanak predsednika vlade sa najvećom turističkom kompanijom TUI trajao je tri minuta duže od planiranog, a delegacija predsednika Bugarske posle četiri minuta čekanja napustila je zgradu vlade – rečeno je Vijestima“ iz vlade.

JEZIVA PRIČA O NENADOVOM UBISTVU: Neprijatelju je dao krov nad glavom

Nakon što je Milojko Spajić zakasnio na sastanak, cela delegacija Bugarske je napustila zgradu vlade, ostavljajući premijera Crne Gore u nezavidnoj situaciji. Ova neprijatna scena bila je rezultat niza okolnosti koje su dovele do ovog diplomatskog incidenta.

Iz vlade Crne Gore stiglo je objašnjenje da je premijer Spajić imao gustu agendu tog dana, te da je prethodni sastanak sa predstavnicima najveće turističke kompanije TUI trajao nešto duže od planiranog. Ova činjenica dodatno je istakla važnost sastanka sa bugarskim predsednikom Radevim i nameru premijera da se uprkos zakasnelom dolasku sastane sa visokim gostom.

Iz ambasade Bugarske je dogovoreno da se sastanak održi u prijemnom salonu zgrade vlade, ali je premijer Spajić zakasnio jer je bilo potrebno vreme da se prostor pripremi za novi sastanak. Ova nepredviđena okolnost dodatno je produbila diplomatsku krizu između Crne Gore i Bugarske.

Bugarski predsednik Radev boravio je u službenoj poseti Crnoj Gori, gde se sastao sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem u Cetinju, kao i sa predsednikom parlamenta Andrijom Mandićem u Podgorici. Očekuje se da će večeras prisustvovati svečanoj večeri koju u njegovu čast organizuje predsednik Milatović.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter