Izvor: Kurir
11.05.2024 u 13:54
0

ZALUTAO U PLIĆAK: Viralan snimak prepao sve!

Snimak koja je nastao pre dva dana na hrvatskom delu Jadrana, u blizini Lubinskog porta na severnoj strani Marjana, uznemirio je sve Splićane, budući da su u prvi mah pomislili da se radi o morskom psu.

lako bi se prema snimku postavljenom na Fejsbuk grupi „Živi svet Jadranskog mora“ moglo zaključiti da je reč o ovoj opasnoj ribi koju svakako nije ugodno videti blizu obale, to nije bio slučaj. Naime, radi se najverovatnije o iglunu (sabljarci), kako je rekao Jakov Dulčić sa hrvatskog instituta za okeanografiju i ribarstvo u razgovoru za „Slobodnu Dalmaciju“.

„Zalutao u plićak“

– Na prvi pogled, s obzirom na to da se radi o vrlo kratkom snimku mogu reći da sam siguran kako u pitanju nije morski pas, jer mi to ponašanje ove ribe ne govori, a i peraja nisu kao u morskog psa.

Verujem da se radi o iglunu, dakle potpuno bezopasnoj ribi, koja je očigledno bila „zamantana“ pa je došla u plićak, odnosno blizu obale. Igluni su se već znali ovako čudno da se ponašaju i „izgube“ pa nije čudo što se to verovatno dogodilo i ovaj put – objasnio je Dulčić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter