Izvor: SPUTNIK
26.08.2024 u 21:50
0

ZAŠTITIĆEMO NAŠU DECU: Nešić u napadnutom povratničkom naselju kod Mostara

Ministar bezbednosti u Savetu ministara Bosne i Hercegovine Nenad Nešić posetio je srpsko povratničko naselje Baćevići kod Mostara, koje je prethodnih dana bilo meta brutalnog napada i provokacija.

Nešićeva poseta je odgovor na nedopustive akte nasilja koji su potresli ovu lokalnu zajednicu i izazvali zabrinutost među srpskim povratnicima.
Nešić je poručio da je srpski narod složan i da će braniti svako dete, a da su poslednji napadi još jedna poruka da Srbima u FBiH nema mesta, prenosi RTRS.
„Mogu doći ovde i biti deset dana, ali ovo mora sistemski da se reši. Moramo jasno pitati i muslimane i Hrvate da li žele da žive sa nama i da li su Srbi ravnopravan narod u FBiH ili smo i narod na koga je otvoren lov i ovde i u Sarajevu i u Konjicu? Ne prezaju da napadnu i SPC.
Nećemo dozvoliti lov na Srbe. Naći ćemo način da zaštitimo našu decu“, istako je Nešić.
Zamenik predsednika Gradskog veća Mostara Velibor Milivojević rekao je da ohrabruje da su identifikovani svi koji su učestvovali u napadu na srpsku decu i da se nada će prvi put dobiti i adekvatne kazne jer je to pravi put koji bi vratio mir i sigurnost.
Baćeviće je ranije danas posetio i ministar za ljudska prava i izbeglice u Savetu ministara Sevlid Hurtić, koji je rekao da neko smišljeno diže tenzije.
Kako podseća RTRS, napadači na dečaka u povratničkom naselju Baćevići kod Mostara su identifikovani.
Ministar unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Marijo Marić naveo je da su identifikovana tri ili četiri lica, među kojima ima i maloletnih. Oni su saslušani i uslediće podnošenje prekršajnih prijava nadležnom sudu.
U naselju Baćevići 22. avgusta na igralištu su nepoznate osobe napale srpsku decu, a igralište i selo oblepljeno je kukastim krstovima, svastikama, slovom „U“, „HVO“. Meštani tvrde da se kroz selo ranije čula i rafalna pucnjava.
U Malom Polju kod Blagaja, južno od Mostara grupa za sada nepoznatih osoba sinoć je fizički nasrnula na trinaestogodišnjaka koji je na sebi imao majicu sa obeležjima Fudbalskog kluba Velež.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter