Izvor: Tanjug
01.01.2021 u 10:36
0

Zastrašujući satelitski snimci zemljotresa u Petrinji! (VIDEO)

 Prema satelitskim snimcima, tlo u Petrinji se zbog razornog zemljotresa koji je u utorak pogodio to područje, spustilo više od 10 centimetara.

Snimke je na Fejsbuku objavio Alen Berta, inženjer šumarstva i konsultant u međunarodnoj kompaniji CGI zadužen za posmatranje planeta, prenosi portal Index.hr.

PROČITAJTE 

POVEĆANJE PLATA I PENZIJA! Evo i od kad!

POMERILA SE STAROSNA GRANICA ZA ODLAZAK U PENZIJU! Od danas nova pravila!

VUČIĆ OTVORIO BALKANSKI TOK: Ovo je za nas važna stvar!

TEŠKA NOĆ U BEOGRADU: Veliki broj intervencija i šest saobraćajnih nezgoda

PREDSEDNIK ČESTITAO GRAĐANIMA NOVU 2021. Najvažniji poklon je vaša podrška

-Upoređujući snimke radarskog satelita Sentinel 1 od 18.12. i 30.12. vidimo da se tlo zapadno od Petrinje približilo satelitu za 44 cm na najizraženijem delu, dok se tlo same Petrinje spustilo (udaljilo od satelita) za od 10 do 30 cm- napisao je Berta.

On je naveo da se u pojasu opasanom linijom Popovača, Sunja, Kostajnica, Dvor uočava takođe pomak od nekoliko centimetara, što je bilo pogubno za mnoge kuće oštećene ratom i vremenom.

Berta je ukazao da je toliko pomeranje tla većeg opsega nego prilikom razornih potresa koji su se dogodili u Italiji pre 3-4 godine.

PROČITAJTE JOŠ: 

Milutin Mrkonjić hitno prebačen u bolnicu!

NOVA CENA PCR TESTA! Za strance duplo skuplje!

SZO odobrila prvu vakcinu za hitnu upotrebu

STANJE NA PUTEVIMA: Vozačima koji kreću ka planinama potrebna je zimska oprema

Takođe, on je podsetio da je u potresu koji je u martu prošle godine pogodio Zagreb tlo pomerilo samo nekoliko centimetara u samom epicentru, dok je u samom gradu to bilo nekoliko milimetara.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter