Izvor: Tanjug
14.02.2021 u 15:19
0

Zemljotres je pomerio Sisak i Petrinju!

 Hrvatska državna geodetska uprava je na potresnom području gradova Gline, Petrinje i Siska od 4. do 28. januara 2021. obavila precizna kontrolna satelitska merenja (GNŠ) te je utvrđeno da su se Petrinja i Sisak pomerili i do 86 centimetara, saopštio danas Štab civilne zaštite Hrvatske.

NE PROPUSTITE

(UŽIVO) TO! RANJENI LAV GRIZE! Novak razbio Raonića u 3. setu! Četvrtfinale sve bliže! (VIDEO)

SKANDAL! Tačijev sin udaljen sa birališta, evo kako je provocirao Srbiju!

VUČIĆ SE ZAHVALIO ZAEVU: Uživali smo u dobrom vinu i dogovarali zajedničke projekte

LONČAR ODAO PRIZNANJE STRUCI: Sve što su medicinari uradili je herojsko delo

Na temelju dobijenih rezultata i analizom koordinata stalnih tačaka geodetske osnove pre i nakon potresa, utvrđeno je da najveći pomak pokazuju tačke na području Petrinje, i to sa srednjim vrednostima pomeranja 45 centimetara u smeru jugoistoka, dok srednje vrednosti pomeranja za Glinu iznose 10 centimetara u smeru severozapada, odnosno 10 centimetara u smeru istoka za područje Siska. 

PROČITAJTE JOŠ: 

UŽAS KOD GRDELICE! Policija pronašla telo, sumnja se na UBISTVO!

Bio je to NAJKRVAVIJI Dan zaljubljenih u istoriji! Mafijaški masakr koji je još uvek MISTERIJA! (VIDEO)

KRIZNI ŠTAB ODLUČUJE U PONEDELJAK: Zvezda traži da protiv Milana prisustvuje 5.000 gledalaca

(UŽIVO) PARLAMENTARNI IZBORI NA KiM: Incident na jednom biračkom mestu

Utvrđeno je i visinsko pomeranje od 10 centimetara (spuštanje tla) za podrucje grada Gline, objavilo je na svojim službenim internetskim stranicama Uprava civilne zaštite Republike Hrvatske.

Uprava CZ RH ističe da je reč o prvim službenim rezultatima koje je objavila Državna geodetska uprava.

Od razornog potresa jačine 6,2 koji je 29. decembra 2020. pogodio petrinjsko i sisačko područje dogodio se niz srednje jakih i slabijih potresa.

Poslednji je bio noćas, 21 minut posle ponoći, kada su seizmografi Seizmološke službe RH zabeležili umeren potres s epicentrom devet kilometara zapadno od Petrinje jačine 3,4 stepena.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter