Izvor: ALO
03.07.2024 u 10:12
0

ZET BIVŠEG HRVATSKOG MINISTRA PRED SUDOM: Pretio smrću poznatom advokatu

U Hrvatskoj je nastala opšta drama, a konkretan slučaj je svima postao poznat preko noći.

Zet bivšeg hrvatskog ministra našao se pred sudom zbog optužbi za nasilno ponašanje prema svojoj ženi i pretnji smrću njenom advokatu zbog, kako tvrdi, navodne afere sa njegovom suprugom.

„Je*em ti mater (…) imaš li m*da da se vidimo u četiri oka? Ubit ću te i izbosti jer si je*o moju ženu. Dođi da se vidimo i da sve raspravimo, da te izbodem (…) ubit ću te!“ – sadržaj je, prema optužbi, izrečena pretnja smrću poznatom zagrebačkom advokatu, a radi koje je na Opštinskom kaznenom sudu u Zagrebu počelo suđenje zetu jednog od bivših hrvatskih ministara.

Odlukom suda i dalje se ne sme advokatu približiti na 100 metara niti s njim kontaktirati, a tužilaštvo za njega predlaže šest meseci zatvora s dvogodišnjom uslovnom kaznom, prenosi Jutarnjilist.hr.

KO JE PODRŽAO REZOLUCIJU O JASENOVCU NEĆE MOĆI DA KROČI U HRVATSKU: Zagreb razrađuje način da se „revanšira“ CRNOJ GORI

U sudnici je optuženi odbacio krivicu, a na ispitivanju u tužilaštvu je rekao da je 22. januara 2022. advokatu poslao više uvredljivih poruka napominjući, međutim, da mu nije pretio.

-Bio sam ljut jer mi je supruga imala aferu s advokatom. Taj razgovor je ona slušala jer sam ga stavio na spikerfon – branio se optuženi muškarac koji je svojim neprimerenim potezom posejao strah i nemir. Jer advokat, između ostalog, ističe da je sa suprugom optuženog imao profesionalni odnos jer da je njegova advokatska kancelarija inicijalno bila angažovana oko njihove brakorazvodne parnice, ali je ta tužba kasnije na predlog supruge optuženog, povučena.

Sporni razgovor sa izrečenim pretnjama čula je i advokatova koleginica iz kancelarije jer je u jednom trenutku upalio zvučnik na mobilnom telefonu nakon što je prethodno primio uvredljive poruke od optuženog.

– Kolega i ja smo te subote radili u kancelariji i pisali jednu žalbu, te je on najednom počeo intenzivno gledati u telefon. Pokazao mi je poruke optuženog i njegove supruge koje je dobio, a videla sam i fotografiju masnica na nogama, bedro prepuno masnica koju je poslala optuženikova supruga i ispod je još pisalo ‘oprosti‘. Rekla sam kolegi da nazove čoveka i da popričaju, na štq je ovaj preko zvučnika na mobilnom koji je bio upaljen tokom telefonskog poziva, počeo psovati. Kolega je bio zaprepašćen, nije uspevao da dođe do reči, a mene je to toliko sve iznerviralo, pa sam upitala okrivljenog je l’ zna da čini kazneno delo? Bio je jako neugodan, borbeno nastrojen … – prisetila se u sudnici advokatica. Odgovarajući na dalja pitanja, kazala je i da je sa sad već pokojnom suprugom optuženog bila dobra i da su se povremeno družile, a nakon tih pretnji otkrila je i da ju je nazvala odmah na telefon kako bi je pitala „što je sa onom fotografijom na kojoj se vide modrice na nogama i je li sve u redu“.

– Kad su joj muža policajci odveli u stanicu nakon što je kolega prijavio pretnje, ona je mene povratno nazvala. Sugerisala sam joj da ako je suprug maltretirao i otuda joj masnice, da to prijavi policiji. Imala sam saznanja da je on prema njoj bio nasilan i zato sam joj to sugerisala. Inače, dala nam je bila ranije dozvolu kao naša stranka da se povuče tužba za razvod braka jer su se ona i suprug pomirili, pa je taj postupak obustavljen – zaključila je svedok koja, sudeći prema njenom iskazu, nije bila jedina osoba kojoj se pokojna žena na neki način požalila da je partner maltretira.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter