Izvor: Blic
16.06.2020 u 09:54
0

SVET NA IVICI NOVOG RATA! Dignuta u vazduh kancelarija za vezu!

Severna Koreja je digla u vazduh kancelariju za vezu sa Južnom Korejom u pograničnom gradu Kesongu, rekli su južnokorejski zvaničnici.

Kako javlja AFP, čula se eksplozija, a sa lica mesta se vidi dim.

OVO MORATE PROČITATI

DR STEVANOVIĆ U „ĆIRILICI“ OTKRIO TAJNE KORONE: OVO JE NAJVAŽNIJI SIMPTOM KOD ASIMPTOMATSKIH SLUČAJEVA!

PREMIJERKA ANA BRNABIĆ U ĆIRILICI O RADU VLADE I IZBORIMA: OVO VIŠE NIJE ISTA ZEMLJA!

PRAVDA POBEDILA, SVEŠTENICI NA SLOBODI: Nastavljamo bitku! Mi se borimo PROTIV ZLA!

PREMIJERKA U „ĆIRILICI“: NOVOJ VLADI OSTAVLJAMO TREĆU FAZU TRANSFORMACIJE!

Seulsko Ministarstvo za ujedinjenje tvrdi da je Severna Koreja digla u vazduh objekat, koji su dve zemlje otvorile 2018. godine.

Eksplozija je usledila samo nekoliko sati nakon što je saopšteno da je Severna Koreja najavila da će poslati vojsku u demilitarizovanu zonu.



Tokom vikenda, Kim Jo Džong, sestra severnokorejskog lidera Kima Džong Una, rekla je da je naredila vojsci da bude spremna na takav korak.

I OVO ĆE VAS INTERESOVATI

VREMENSKA PROGNOZA: Danas pretežno oblačno, moguća kiša!

RECEPTI NAŠIH BAKA: ZLATIBORSKI UŠTIPCI, uz stari sir ili dobro društvo!

JAKO NEVREME SINOĆ POGODILO NIŠ (VIDEO)

Industrijski kompleks Kaesong je posebna ekonomska zona na granici između Severne i Južne Koreje, kojom zajednički upravljaju Pjongjang i Seul.

Napetosti između dve strane rastu poslednjih nedelja, a Pjongjang je žestoko kritikovao Seul zbog toga što aktivisti i oni koji su prebegli iz Severne Koreje šalju letke preko granice u kojima pozivaju na otpor režimu Kim Džong Una.

Prethodno je Pjongjang prekinuo telekomunikaciju sa Seulom, među kojima je i „vruća linija veze između lidera dve nacije“, kao i vojni kanali komunikacije.

Severna Koreja je saopštila da je to prva u nizu akcija, opisujući Južnu Koreju kao „neprijatelja“.

Severna i Južna Koreja su tehnički još uvek u ratu, jer nije postignut mirovni sporazum kada je Korejski rat okončan 1953. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter