Izvor: HappyBSC
24.06.2020 u 11:10
0

SPEKTAKL! Pogledajte najbolje trenutke parade u Moskvi (VIDEO, GALERIJA)

U Moskvi je danas održana Vojna parada povodom obeležavanja 75. godišnjice pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu kojoj je prisustvao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i predstavnici delegacija iz brojnih zemalja sveta.

Vučić ODMAH PORED Putina! Predsednik Srbije na PARADI POBEDE u Moskvi! (GALERIJA)

Tradicionalno, ministar odbrane, general Sergej Šojgu, završio je obilazak vojske i uputio se ka centralnoj tribini kako bi podneo izveštaj predsedniku Ruske Federacije i vrhovnom komandantu Oružanih snaga Rusije Vladimiru Vladimiroviču Putinu, koji se potom obratio prisutnima.

Predsednik Rusije je rekao da će se uvek pamtiti da je sovjetski narod pobedio nacizam.

– Sovjetski narod je okončao stravični Holokaust, spasio svet od fašizma. Nemoguće je zamisliti šta bi se sa svetom dogodilo da nije bilo Crvene armije – rekao je ruski Vladimir Putin.

– Naša obaveza je da tu istinu čuvamo i predamo našoj deci, unucima i praunucima. Današnja parada je u znak svete istine, pokolenja pobednika – poručio je Putin.

Predsednik Rusije je rekao i da danas zajedno sa ruskim vojnicima, marširaju i predstavnici Azerbejdžana, Jermenije, Belorusije, Indije, Kazahstana, Kirgizije, Kine, Moldavije, Mongolije, Srbije, Tadžikistana, Turkmenistana i Uzbekistana.

FOTOGRAFIJA KOJOM SE SRBIJA PONOSI Ovako je Vučić pozdravio srpske gardiste na paradi u Moskvi (VIDEO)

Potom je otpočeo svečani defile vojske na Crvenom trgu koji je otvorila četa dobošara moskovskog Vojno-muzičkog instituta Ministarstva odbrane Rusije.

Marširale su jedinice brojnih država, a major Nenad Šćelović imao je tu čast da nosi zastavu Srbije na Crvenom trgu. Gardiste Vojske Srbije pozdravio je i predsednik Aleksandar Vučić, koji se na bini nalazi odmah kraj Vladimira Putina.

Nakon defilea vojnika počela je parada jedinica mehanizovane kolone. Trgom je tutnjio čuveni T-34, ali i tenkovi T-72, T-14 „Armata“ i T-90M „Proriv“. Mogli smo da vidimo i višenamenska oklopna vozilo „Tajfun 4×4“ i „Tigar – M“ sa protivtenkovskim kompleksom „Kornet“ i sistemom „Arbalet“.

Vazdušnu paradu otvorio je helikopter Mi-26. Nebo su preleteli Migovi i bombarderi, a potom je šest jurišnih lovaca Su-25 ostavilo ruske boje na nebu.

Takođe, na paradi je prikazana arktička verzija „pancira“, obalski sistem „bal“, kao i dugo očekivani ruski raketni sistem „Jars“. Sve je oduševio i formacijski let akrogrupe Striži i Ruskih vitezova.

PONOS SRPSKE VOJSKE Pogledajte defile srpske Garde na Crvenom trgu (VIDEO, FOTO)

Ovogodišnja parada nije održana tradicionalno u maju zbog pandemije korona virusa. Predsednik Rusije Vladimir Putin je krajem aprila bio doneo odluku o odlaganju vojne parade, a naknadno je odlučeno da bude održana na današnji dan, kada je održana i prva Parada pobede u Moskvi pre 75 godina, koju su na Crvenom trgu ispred Kremlja predvodili maršali Žukov i Rokosovski.

Gosti Vladimira Putina ovogodišnju paradu su pratili sa tribina, a zbog epidemiološke situacije sa korona virusom u Rusiji, građani su ceremoniju pratili na televizijskim ekranima.

Paradu je obezbeđivalo više od 6.000 policajaca.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter