Izvor: Novosti
24.10.2021 u 10:46
0

Zapalio se teretni brod prepun opasnih materija u blizini obale kanadske provincije Britanska Kolumbija!

Džinovski kontejnerski brod sa oko 52 kilograma opasnih materija zapalio se u blizini obale kanadske provincije Britanska Kolumbija.

Naime, katastrofa nastala kada se na brodu zapalio teret sa takozvanom opasnom robom.

Obalska straža je postavila zonu za vanredne situacije od 1 milje oko broda, napominjući da je „izbacivao otrovni gas“. Na mreži su se pojavili snimci na kojima se vidi kako brod ispušta dim dok ga je vatra pustošila.

PROČITAJTE JOŠEpidemija korona virusa se ne smiruje : Brazil drugi po broju smrtnih ishoda

U 19:30 po lokalnom vremenu, šesnaest članova posade je evakuisano, dok je pet ostalo na brodu, izvestio je Zajednički centar za koordinaciju spasavanja u Viktoriji, a prenosi CHECK News. Nema izveštaja o povređenima.

Brod dug 260 metara plovio je iz južnokorejske luke Busan do Vankuvera u Kanadi, ali je bio primoran da obustavi svoje planove putovanja nakon što je uzburkano more oborilo oko 40 kontejnera sa njegovog broda zapadno od moreuza Huan de. Fuca u četvrtak.

PROČITAJTE JOŠKINA:Vojska testirala svemirske hiperskonične rakete programirane da obiđu krug oko planete!

Nosač je bio na sidrištu u blizini glavnog grada provincije Viktorije kada je izbio požar.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter