Izvor: Tanjug
16.11.2021 u 07:35
0

KUBA: Pritisci u Havani, neuspeo poziv na proteste

Poziv na proteste za veća građanska prava na Kubi nije uspeo, jer je većina kubanskih disidenata i opozicionara izostala suočena sa pritiscima vlade u Havani.

Mesecima nakon julskih uličnih protesta, najvećih na ostrvu u poslednjih nekoliko decenija, disidenti su pozivali na „Građanski marš za promene“ preko društvenih mreža, prenose strani mediji. 

PROČITAJTE JOŠ: STRAŠNO! Za 48 sati umrlo 10 migranata na putu do Kanarskih ostrva

Nakon julskih protesta, stotine ljudi su zatvorene, tvrde organizacije za zaštitu ljudskih prava.

Komunistička vlada Kube zabranila je demonstracije, jer je ocenila da su one deo kampanje destabilizacije koja se vodi iz Sjedinjenih Država, koje održavaju hladnoratovski embargo protiv Kube, ali američki zvaničnici su to demantovali.

Juče, na zakazani dan protesta od Havane do Pinar del Rija i Gvantanama, otvorene su i kubanske granice za turiste.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter