18°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Tanjug

NIGERIJA: Eksplozije na severoistoku zemlje, poginulo nekoliko osoba

U eksplozijama na severoistoku Nigerije danas je poginulo nekoliko osoba, neposredno pre nego što je predsednik Muhamadu Buhari posetio ovaj region u kome deluju ekstremisti tzv. Islamske države.

Nigerijske vlasti nisu objavile broj žrtava današnjeg napada u gradu Maiduguriju, u kojem je pre više od jedne decenije započela pobuna islamskih militanata protiv vlade, a svedoci su rekli da je poginulo nekoliko civila, uključujući i jednu tinejdžerku, prenose strani mediji. 

Iako do ovog trenutka niko nije preuzeo odgovornost, sumnja se da je napad delo ekstremističke organizacije Islamska država zapadnoafričke provincije (ISWAP). 

Ubrzo nakon što su se eksplozije dogodile predsednik Buhari je stigao u grad kako bi se sastao sa šefovima bezbednosnih struktura i vladinim zvaničnicima u nigerijskoj državi Borno.

Iako su nigerijske trupe na severoistoku zemlje postigle neke uspehe u borbi protiv pobunjenika nakon što su u oktobru saopštile da je vođa ISWAP-a Abu Musab Al Barnavi ubijen ranije ove godine, ekstremisti su uspeli da se ubace u lokalne zajednice i iz zaseda vrše napade na bezbednosne snage.

U utorak su preuzeli odgovornost za smrt najmanje 20 pripadnika provladine vojne milicije u gradu Kilangar u državi Borno. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar