15°C

Beograd

Photo: Tanjug AP.

Izvor: Novosti

KINA PRELOMILA I STALA UZ MOSKVU: Dosta nelegalnih sankcija i obojenih revolucija po svetu

Kina je prelomila i bez ograda stala uz Moskvu, ostavljajući na suprotnoj strani grupu sedam najrazvijenijih zemalja (G7).

RUSIJA IMA MOĆ DA ELIMINIŠE BRITANIJU: Za deset minuta mogu da ih vrate u KAMENO DOBA!

Peking neće dozvoliti da se Moskva sama bori sa zapadnom poluloptom. Podrška će, pre svega, najavljuje se, biti ekonomska, pa se, tako, već pišu ugovori o snabdevanju gasom i naftom. Kina već aktivno pomaže Rusiji odbijanjem da uvede sankcije i održavanjem trgovinskih tokova. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Najmnogoljudnija država ocenjuje da je u njenom interesu da podrži Rusiju u konfrontaciji sa zapadnim zemljama i osudi sankcije koje uvode. Peking smatra da je embargo koji, nizom paketa, nameće Zapad, nelegitiman i ne doprinosi rešavanju problema, već produbljivanju konflikata. Kina je, međutim, neutralna i vojno ne pomaže Moskvi, iako su SAD bezuspešno pokušale da iznesu takve optužbe. 

Peking, zato, poziva zemlje G7 da se fokusiraju na mir, "prestanu sa uvođenjem nelegalnih sankcija i izazivanjem obojenih revolucija u drugim zemljama". Kina apeluje na zemlje G7 da prestanu da primenjuju dvostruke i višestruke standarde i da, bez razloga, šalju vojne avione i brodove na prag drugih zemalja da bi demonstrirale snagu. 

Šefovi diplomatija G7 - SAD, Nemačke, Italije, Kanade, Velike Britanije, Francuske i Japana - izdali su prethodno saopštenje u kome apeluju na Peking "da odlučno pozove Rusiju da prestane sa ratom u Ukrajini i da se uzdrži od pružanja ekonomske i vojne pomoći Kremlju". G7 insistira da Kina podrži suverenitet i nezavisnost Ukrajine.

Kina, međutim, poručuje da sama odlučuje o svojoj politici i da G7 prestane da uvodi sankcije suverenim zemljama koristeći "eksteritorijalnu jurisdikciju". Kineski državni vrh ocenjuje da "će pristupanje Finske NATO doneti nove faktore u, uvek prijateljske, odnose Pekinga i Helsinkija" i da je na pomolu novo prestrojavanje.

Navodno, još je pre intervencije u Ukrajini, postojao tajni plan Moskve i Pekinga, sa preciznim redosledom poteza u Evropi. Indikativno je da su najviši zvaničnici Rusije javno konstatovali da "je cilj specijalne operacije u Ukrajini rušenje dosadašnjeg svetskog poretka i kraj dominacije SAD". 

ŽIVIMO U USLOVIMA IDEALNE OLUJE I TRENUTKA ISTINE: Peskov poručio da Putin zna kuda vodi državu

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".

Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74 

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar