Izvor: Happy BSC
21.05.2022 u 20:52
0

AKTUELNOSTI na HAPPY TV: „Ovo je najkompleksniji rat koji se ikad na zemaljskoj kugli vodio“, „Satanizam dolazi sa Zapada“, „Popaganda sa Zapada negira rusku kontrolu Mariupolja“

O rusko-ukrajinskom sukobu, u emisiji AKTUELNOSTI razgovaramo sa našim gostima. 

General Mitar Kovač, prof dr. Dragan Radenović, prof. dr Miloje Pršić  i profesor geopolitike i međunarodnih odnosa Srđan Perišić su večerašnji gosti emisije sa kojima ćemo razgovarati o aktuelnim temama i dešavanjima u Ukrajini.

Danas je 87. dan sukoba u Ukrajini.

Ruske snage su zauzele kompletnu železaru „Azovstalj“.

Moskva je zabranila američkom predsedniku Bajdenu ulazak u Rusiju.

Više o ratu u Ukrajini, ali i drugim dešavanjima u svetu pratite u emisiji AKTUELNOSTI.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

AKTUELNOSTI na HAPPY TV: „Civili se evakuišu, a ratni vojnici i zarobljenici se predaju“, „Kanadski i američki generali će poslednji izaći iz „Azovstalja“, biće to veliko iznenađenje“

Profesor Mitar Kovač, general  u penziji

O predaji ukrajinskih vojnika iz „Azovstalja

Reč je o klasičnoj predaji, prema svim elementrima vojničkog odnosa prema ljudima koji su bili okruženi i koji nisu imali realan izlaz  Postavlja se pitanje zašto je ukrajinsko rukovodstvo odlagalo, zašto je rukovodstvo do sada zahtevalo da stradaju da se bore kada nije bilo izlaza. Ruska Federacija i njeno rukovodstvo je dobro procenilo da ne daju ulazud živote svojih vojnika i znali su da će se ovo (predaja Ukrajinaca iz „Azovstalja“) desiti pre ili kasnije. Veoma je bitno da su Rusi dobro procenili da, među onim koji su se nalazili u podzemnim hodnicima, se nalazi puno lica koja su poželjna da im se sudi i da idu na suđenje i koja nose neke istine umešanosti Zapada u ovaj konflik, čak i sa najvišim oficirima iz svoje vojske – izjavio je general Kovač.

Prof dr. Dragan Radenović, akademik

– U Ukrajini ratuju vernici. Oni ratuju, takođe protiv verujućih ljudi, ali koji u ovom slučaju, po prvi put u istoriji civilizacije, veruju u satanu. Sada mi to često orjentišemo Zapad-Istok. U ovom slučaju, taj satanizam dolazi sa Zapada. Verujući ratuju između sebe. Treći segment su neverujući, oni koji su agnostici, koji ne veruju. Oni veruju da, zahvaljujući nauci, čovek treba da preuzme ulogu Boga. To je situacija u kojoj se sada nalazi ova specijalna operacija, koja je od 24. marta, kada je i započeta, automatski postala svetski rat. Prethodni su bili veliki, ali ovo je prvi svetski rat u koji će biti umešani svi segmenti svi društveno-politički,  svi geopolitički segmenti. Ovo je najkompleksniji rat koji se ikad na zemaljskoj kugli vodio – istakao je akademik Radenović.

Prof. dr Miloje Pršić, istoričar

– Svaki rat ima ishod. Nema pat pozicija. Ima samo poraženi i pobednik. Rusija vodi jedan rat da bi zaštiti rusko stanovništvo od pogroma, od genocida. Zelenski i njegov prethodnik su se već 10 godina spremali za rat protiv istočnih pokrajina u Ukrajaini, onih oblasti gde pretežno živi rusko stanovništvo. Pripremali su se za jedan rat i računali su da neće pokleknuti na ovom delu fronta. Držali su taj deo fronta jedno vreme i to im je bilo kao mesto za moralno nadahnuće za druge jedinice koje su gubile na drugim frontovima.  Ono što je za vreme Zelenskog učinjeno (ukidanje ruskog jezika u školama, zabrana pisma itd.) samo govori o njemu samom. Treće, Zelenski apsolutno nije autonomna ličnost, bez obzira što je predsednik države. On je pod apsolutnim uticajem i kontrolom Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije. Nijedan njegov govor niti odluka, ne mogu biti donešeni bez dozvole i odobrenja SAD i Velike Britanije – izjavio je istoričar Pršić.

Ovo nije rat, već je reč o specijalnoj operaciji za zaštitu stanovništva – navodi Pršić. 

-Zelenski ima retoriku koja nije primerena vremenu u kojem se nalazi i situaciji u kojoj se nalazi njegova vojska – dodao je istoričar.

Profesor geopolitike i međunarodnih odnosa Srđan Perišić

Da li je ovo jedan od prelomnih momenata u okviru specijalne operacije u Ukrajini?

– Jedan od značajnih momenata u sklopu specijalne operacije u Ukrajini, tačnije u Donbasu. Mariupolj je grad koji prirada DNR. Mariupolj je oslobođen 24. aprila. Praktično, od tada gard je pod ruskom kontrolom. Ipak, od tada, pa do danas smo slušali kako je Mariupolj i dalje pod kontrolom „Azova“ i drugih nacističkih jedinica.  Propaganda sa Zapada je išla u tom pravcu da negira rusku kontrolu Mariupolja. Ostali su samo ti koji su se krili u podzemnim hodnicima „Azovstalja“. Na kraju su se i oni predali i položili oružje. Predalo se blizu 2,500 vojnika, a zapadna propaganda i dalje govori kako su oni evakuisani – rekao je profesor Perišić.

Profesor Perišić ističe da je Rusija razvila supersonično oružje, koje će Amerika tek razviti za pet godina, što znači da je Rusija u vojnoj prednosti u odnosu na SAD. Dodaje i da je ovo prvi put od 1945. godine da je Rusija stekla vojnu nadmoć u odnosu na SAD. Dodaje da su se stvorili povoljni uslovi da Rusija krene u odbranu svog naroda.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter