Izvor: HappyBSC/Tanjug
17.06.2022 u 13:17
0

POTPREDSEDNIK RUSKE VLADE OTKRIVA: „Ovo su razlozi prekida snabdevanja Francuske gasom!“

Deficit ponude gasa na evropskom tržištu, zajedno sa remontom gasnih turbina na gasovodu Severni tok 1 ka Nemačkoj, verovatno su razlozi koji stoje iza prekida isporuka ruskog gasa Francuskoj, izjavio je danas potpredsednik ruske vlade Aleksandar Novak.

RUSKI AMBASADOR BOCAN SAOPŠTIO ŠTA SU GLAVNI CILEJVI OPERACIJE U UKRAJINI: Pritisak an Srbiju neverovatan

Dotok gasa u Francusku iz Nemačke u zastoju je od 15. juna, saopštio je danas francuski operater gasovoda GRTgaz, navodeći da je to posledica smanjenih isporuka iz Rusije, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na novinarsko pitanje zašto su prekinude isporuke gasa Francuskoj, Novak je na jednom panelu na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu (SPIEF) rekao da su za to verovatnio krivi manjak ponude na evropskom tržištu gasa i problemi sa redovnim održavanjem opreme gasovoda Severni tok 1.

Agencija Tas s prenosi da je Novak saopštio da je ruska proizvodnja gasa od početka godine smanjena za 4,0-5,0 odsto, i da bi do kraja godine mogla da iznosi 730-750 milijardi kubnih metara (bcm) ako se ovakav trend nastavi.

– Što se gasa tiče, ove godine delimično smanjujemo proizvodnju za oko 4,0 do 5,0 procenata. Ako smo prošle godine imali 762 milijarde kubnih metara, što je rekordna cifra, smanjenje od 5,0 odsto će značiti proizvodnju od 730-750 milijardi kubnih metara“, rekao je potpredsednik ruske vlade na SPIEF-u.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter