Izvor: Sputnik Srbija
06.07.2022 u 16:20
0

EVROPSKA KOMISIJA PREBACUJE ODUZETU RUSKU IMOVINU UKRAJINI: Smatramo to pravednim, nikada nismo izvodili operacije ovolikih razmera

Evropska komisija priprema pravni okvir za prenos zamrznutih ruskih sredstava za obnovu Ukrajine, izjavila je šef Evropske komisije Ursula fon der Lajen govoreći u Evropskom parlamentu.

„Evropska komisija to smatra pravednim i priprema pravni okvir kako bi zamrznuta ruska imovina i imovina ruskih oligarha bila predata za potrebe obnove Ukrajine“, objasnila je ona.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Fon der Lajenova je dodala da zemlje Evropske unije neće čekati završetak sukoba u Ukrajini, a EU će zajedno sa zemljama G7 održati ekspertsku konferenciju o sudbini ruske imovine.

Kako je navela, nakon međunarodne konferencije u Luganu o obnovi Ukrajine, na kojoj je više od 40 zemalja izrazilo želju da tome doprinese, potrebno je pristupiti konkretnoj implementaciji tamo zacrtanih planova.

„Sada to moramo da ostvarimo. A za to su nam potrebna najbolja sredstva za obnovu (Ukrajine). Zato ćemo, u dogovoru sa nemačkim predsedništvom G7, sazvati konferenciju na visokom nivou posle leta“, precizirala je ona.

„Obnova će zahtevati ogromne napore. Nikada nismo izvodili operacije ovolikih razmera, tako da ćemo morati da okupimo najsjajnije umove da je pripremimo“, istakla je ona i dodala da ovih dana Evropska unija radi na pomoći Ukrajini.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter