Izvor: Tanjug
28.07.2022 u 18:13
0

SASTANAK MAKRONA I BIN SALMANA Lideri Francuske i Saudijske Arabije razgovarali su o aktuelnim temama!

Francuski predsednik Emanuel Makron ugostio je saudijskog prestolonaslednika Mohameda bin Salmana, što spada u pojačano delovanje Zapada da usred rata u Ukrajini popravi odnose sa najvećim proizvođačem nafte, navodi Rojters

Jedna od tema su i posrnuli razgovori o oživljavanju nuklearnog sporazuma sa Iranom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Zvaničnik francuskog predsedništva je uoči razgovora između Makrona i Bin Salmana naveo da „još ima vremena da se spase iranski nuklearni sporazum iz 2015, ali lopta ostaje u dvoru u Teheranu“, prenosi Rojters.

Makron će tokom zvanične večere izneti i situaciju ljudskih prava u Saudijskoj Arabiji, uključujući pojedinačne slučajeve, kao i evropske aspiracije za proizvodnju nafte s obzirom na rat u Ukrajini, rekao je zvaničnik.

Navodi se da su francuske opozicione ličnosti i grupe za ljudska prava kritikovale Makronovu odluku da pozove na večeru princa za kojeg zapadni lideri veruju da je naručio ubistvo istaknutog saudijskog novinara Džamala Kašogija 2018. godine.

Vlada Japana zahtevala je od Rusije da odustane od vojne vežbe u blizini Južnih Kurilskih ostrva!

Rojters podseća da Bin Salmanova poseta Parizu dolazi dve nedelje nakon što je u Saudijskoj Arabiji razgovarao sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom.

Dodaje se da Zapad želi da obnovi veze sa zalivskim arapskim naftnim gigantom, u nastojanju da se suprotstavi rastućem regionalnom uticaju Irana, Rusije i Kine.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter