Izvor: Sputnik Srbija
09.09.2022 u 15:19
0

RUSKE SNAGE ZAUSTAVILE NAPAD UKRAJINSKIH SNAGA U PRAVCU NIKOLAJEV-KRIVI ROG: Likvidirano preko 270 ukrajinskih vojnika

Oružane snage Rusije zaustavile su napad ukrajinske vojske u pravcu Nikolajev-Krivi Rog, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako se navodi, ukrajinska vojska je nekoliko puta bezuspešno pokušala da izvede napad u pravcu Nikolajev-Krivi Rog, međutim pretrpela je gubitke i povukla se. Kijev je za dan izgubio tri tenka, četiri borbena vozila pešadije i preko 270 vojnika.

Prilikom napada na položaje 127. i 14. brigade ukrajinske vojske u području Harkova, Oružane snage Rusije su likvidirale preko 50 ukrajinskih vojnika, dok je 120 ranjeno.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

ZAHAROVA DEMANTOVALA MEDIJSKE NATPISE O UVOĐENJU VIZA ZA UKRAJINCE: Nećemo da stvaramo dodatne poteškoće običnim građanima

U Harkovskoj oblasti uništeno je borbeno vozilo na kome je instaliran američki višecevni raketni bacač „Himars“, dok je u Zaporoškoj oblasti uništena američka haubica M777.

U Nikolajevskoj i Hersonskoj oblasti poražena je ukrajinska 46. vazdušno-desantna brigada, 61. lovačka brigada motorizovane pešadije i 35. brigada marinaca.

Prilikom napada ruske vojske na komandna mesta nacističkog bataljona „Kraken“ u Harkovskoj oblasti i 93. brigade u DNR likvidirano je preko 50 ekstremista.

Ruska PVO je presrela u vazduhu 18 granata ispaljenih iz sistema „Himars“ i „Oljha“ u području Nove Kahovke i Gola Pristan u Hersonskoj oblasti, kao i u području hidroelektrane u Kahovki. Oboreno je i šest ukrajinskih bespilotnih letelica, uključujući i u području Izjuma u Harkovskoj oblasti.

U toku proteklog dana Ukrajina je šest puta granatirala grad Energodar u blizini Zaporoške nuklearne elektrane. Ispaljeno je 27 granata. Grad je ostao bez struje.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter