Izvor: Blic/Srna
09.10.2022 u 15:59
0

SPREMNI SMO DA DAMO SVOJ DOPRINOS: Putin izjavio da je Rusija voljna da pomogne u krizi sa hranom!

Rusija je spremna da pomogne u prevazilaženju globalne krize sa hranom, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin u video poruci objavljenoj na sajtu Kremlja.

– Domaće tržište u potpunosti obezbeđujemo osnovnim proizvodima koji su ljudima potrebni, uspešno rešavamo pitanja prehrambene bezbjednosti i, štaviše, povećavamo izvozne mogućnosti. Spremni smo da damo svoj doprinos prevazilaženju globalnih problema sa hranom i pružimo neophodnu pomoć najsiromašnijim zemljama u razvoju – rekao je Putin.

On je istakao da je poljoprivredna industrija jedan od ključnih sektora ruske ekonomije, koji iz godine u godinu pokazuje ubedljive, vredne rezultate.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Putin je dodao da se očekuje da će ovogodišnja žetva žitarica biti rekordna, oko 150 miliona tona, uključujući 100 miliona tona pšenice.

Ruski predsednik je naglasio i da se zbog sankcija poljoprivredni proizvođači suočavaju sa novim izazovima, ali da će ti problemi biti prevaziđeni kada Rusija bude stekla tehnološki suverenitet u sektoru poljoprivrede.

– Rad u uslovima neviđenog sankcionog pritiska postavlja nove izazove agroindustrijskom kompleksu. Rešićemo ih zajednički, uz podršku države, a ograničenja iskoristiti za sopstveni razvoj – poručio je Putin.

RUSKI PREDSEDNIK OKUPLJA KLJUČNE LJUDE: Putin za sutra zakazao sednicu ruskog Saveta bezbednosti!

On ističe da se mora povećati nivo tehnološkog suvereniteta što znači jačanje sposobnosti u oplemenjivanju, genetici, proizvodnji semena, stimulisanje prelaska na savremenu domaću opremu i mehanizaciju i stvaranje uslova za dalji priliv investicija.

Putin je više puta optužio zapadne zemlje da preuzimaju žito izvezeno iz Ukrajine u skladu sa sporazumom postignutim ranije ove godine, umesto da dozvole da se isporučuje zemljama u razvoju.

Krajem prošlog meseca Putin je upozorio da bi situacija mogla da izazove globalnu krizu sa hranom, ističući da su od 203 broda koja su napustila ukrajinske luke do 23. septembra, samo četiri otišla u najsiromašnije zemlje.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter