Izvor: HAPPY BSC
26.10.2022 u 21:47
0

„Ukrajina je kamen u zapadnoj ruci za razbijanje ruske glave“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY!

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 245. dan rata u Ukrajini.

O temama povezanim sa ovim sukobom, govorili su naši gosti: prof dr. Slobodan Janković iz Centra za konzervativne studije, istoriograf dr Radovan Kalabić i pukovnik Radomir Milenković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prof dr. Slobodan Janković komentarisao je izjavu predsednika SAD Džozefa Bajdena koji se obratio Moskvi rečima da ne koristi nuklerano naoružanje.

„To je jedan od retkih momenata u toku dana kada američki predsednik može i da kaže nešto što se očekuje od njega. Što se tiče kontradiktornosti, šta reći, kada već pravimo istorijske aluzije, sećam se kako je pokojna Madlen Olbrajt izjavila u američkom Kongresu da je, čini mi se, pola miliona iračke dece sasvim odgovarajuća cena za to što je bilo potrebno za demokratizaciju Iraka. Shvatate, mi pričamo o ljudima koji apsolutno nemaju nikakvog obzira prema drugim ljudima, uopšte nas ne sagledavaju kao ljude. Ja sam to podsećao ovde, kada pogledate ko su glasnogovornici tog novog Zapada, tog izmenjenog Zapada, kao što su Juval Noa Harari ili Klaus Švab. Šta on kaže za čoveka: „Čovek je ništa drugo nego biološka čestica“. Shvatate, on bi bez problemna ubio bilo kog čoveka kao da komarca. Što se tiče provokacija o „prljavoj bombi“, to je jedno od propagandnih pravila. Oni kažu: „Vi hoćete da bacite nuklearnu bombu“, kažu Rusi: „Nećemo da je upotrebimo“, onda oni kažu ponovo: „Ali vi hoćete da bacite nuklearnu bombu“, Rusi odgovore: „Naravno da nećemo“, tako pet puta, onda Rusi kažu: „Ali mi ne nameravamo da upotrebimo nuklearnu bombu, ali ako vi bacite na nas nuklearnu bombu dobićete odgovor“, i onda oni kažu „Evo vidite, Rusi prete nuklearnom bombom“. To je ono što se radi u ovom slučaju i naravno i ta izjava služi da isprovocira rusku stranu da kaže „Ako vi bacite nuklearnu bombu, mi ćemo odgovorti“ i onda bi se prvi deo rečenice izgubio i fokus bi bio na drugoj rečenici“, smatra Janković.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA TELEVIZIJI „HAPPY“: „Ukrajinci nemaju mnogo izbora – ili će kapitulirati i predate se ili će nastaviti borbu!“

Dr Radovan Kalabić izjavio je da je Ukrajina kamen u zapadnoj ruci za razbijanje ruske glave.

„Ja bih rekao, imate naoružanja i naoružanja. Ovo o čemu smo do sada govorili, to je ovo materijalno, opipljivo naoružanje i ono je samo jedan vid naoružanja. Po mom mišljenju, onaj vid koji ima mnogo dublje značenje i mnogo širi smisao jeste ono „duhovno naoružanje“. Ako ste primetili, u poslednje vreme, patrijarh moskovski i cele Rusije gospodin Kiril sve češće se obraća javnosti i šalje poslanice u smislu zahteva i za duhovnom mobilizacijom, ali i u smislu zahteva da govori o ruskoj misiji u ovom trenutku, odnosno u ovom istorijskom času koji je sigurno prelomi jer ovako nešto nemamo kao pandan u istoriji. Da govori o tome da je misija Rusije da odloži „Sudnji dan“ ili kataklizmu kakva nadire sa zapadne strane. U najdubljim svojim slojevima, ovo nije samo rat NATO protiv Rusije, ovo je sukob između Antihrista i Hrista. Kad je Hantington, jedan od njihovih gurua, u svojoj knjizi „Sukob civilizacija“ govorio o sukobu koji predstoji posle Hladnog rata, a to je ovaj trenutak u kom se mi nalazimo, on je Rusiju, pravoslavne zemlje, Tursku i Albaniju ostavljao izvan kruga zapadne civilizacije, ali se njegova analiza nikada nije podudarala sa političkom stvarnošću. Čim bi Rumunija, Bugarska ušle u NATO i zagrljaj tog Zapadnog, anglosaksonskog krila, one su odmah bile prihvatljive za Evropsku uniju. Među Srbima su postojali izuzetno umni pravoslavni mislioci, poput Marka Markovića, veliki doktora sa Sorbone, koji su govorili da bi bolje bilo da je naslov Hantingtonove knjige „Sukob religija“. Inače u toj i drugim svojim knjigama Hantington govori o tome da, citiram: „Zapadni čovek može da razgovara sa sovjetskim marksistom, ali nikako ne može da ostvari komunikaciju sa ruskim tradicionalistom koji kritikuje Ljeljcina što ne pomaže Srbima u odbrani“. U ovoj rečenici vam je sve rečeno. Znači dobar je marksista, obezboženi Rus, ne valja po njima pravoslavni Rus koji oseća solidarnost za Srbe. Između ostalog, kako to nema sukoba tamo gde pipci američke duboke države ne dopiru, a civilizacije različite. Evo recimo ruska civilizacija i kineska civilizacija se razlikuju, ruska i indijska, indijska i kineska itd, ali nema sukoba. Sukob je tamo i bure su predstojeće tamo gde pipci njihovih geopolitičkih interesa dopiru. Ukrajina je kao što vidimo, samo jedan žalosni primer, žalosni instrument u njihovim rukama, ili narodski rečeno: kamen u zapadnoj ruci za razbijanje ruske glave“, kazao je Kalobić

„Sada je lažno zatišje na frontu, Ukrajinci se presabiraju zato što su Rusi prvi put napravili ozbiljnu odbranu“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY

Pukovnik Radomir Milenković izjavio je da je glavni fokus obe strane na Hersonskoj oblasti i da bi tu moglo doći do presudne bitke za dalji tok ovog sukoba.

„Situacija na frontu je, da tako kažem, neizvesna. Ukrajinci su napravili, kao što znate, neke prodore, negde su zaustavljeni, negde su vraćeni i sada je glavni fokus na Hersonskoj oblasti gde Ukrajina gomila dosta velike snage. Međutim, prema podacima do kojih sam došao, i Rusi pripremaju svoje snage upravo za taj prostor, pošto se očekuje jedan ozbiljan sukob. Zato se i vrši iseljavanje praktično stanovništva, da ne bi bilo civilnih žrtava jer tu će, po nekim procenama, možda doći do neke presudne bitke, na kojoj će se praktično i slomiti taj rat u Ukrajini i odlučiti ko će odneti pobedu, ako u ratu ima pobednika. Gubitnika sigurno ima, ali pobednika u takvim ratovima i nema baš puno“, izjavio je Milenković.

Pukovnik je za naše gledaoce objasnio šta je „prljava bomba“ koja se sve češće pominje i od istočnih i od zapadnih zvaničnika.

„Dosta se u poslednje vreme priča o tome i mislim da mali broj ljudi zna o čemu se tu radi. To je ustvari radioaktivni materijal koji bi trebalo da se sa nekom eksplozivnom napravom raznese na određeni prostor. To nije klasična nuklearna bomba jer ona ne pravi nikakvu ni fisiju, ni fuziju, ne proizvodi nuklearni udar u tom smislu. U zavisnosti koliko je radioaktivnog materijala u toj bombi, toliko ona može da napravi štete. Čak ima nekih razmišljanja da bi to moglo da bude jedan mali Černobilj, što bi moglo daizazve katastrofu ne samo na tom području gde bi to bilo upotrebljeno već i šire, kao što je Černobilj zahvatio pola Evrope praktično. Spekulacije su u tom smislu da bi to verovatno moglo da se desi u Hersonskoj oblasti ili šta ja znam, mada su to po meni gluposti. Pre svega, Amerikanci i Zapad govore da će to uraditi Rusi, zašto bi Rusi radili tako nešto na teritoriji gde živi njihovo stanovništvo? Znači, radili bi apsolutno protiv sebe… To pre je medijsko spinovanje da bi se u svetu stvorila slika da to može da se desi, a po mom mišljenju to bi pre mogla da upotrebi Ukrajina. Očigledno je da ona, pretpostavljam da shvataju, da oni neće moći te teritorije da vrate u sastav Ukrajine, pa gledaju da tu naprave štetu što veću, mada bi tu bilo štete i za njih. Ja se uvek vratim na NATO bombardovanje 1999. godine. Nas su tukli osiromašenim uranijum. On nema takvo dejstvo kao što bi imala ta „prljava nuklearna bomba“ ali je napravila veliki problem našoj zemlji. Gde god bi bilo upotrebljavano to oružje, ta municija, mi imamo veliki porast karcinoma, leukemije, prerano rođene dece, dece sa deformitetima itd.“, podseća Milenković.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter