Izvor: sputnikportal.rs
07.11.2022 u 12:35
0

PORTPAROL KREMLJA IZJAVIO: Ruska strane ostaje otvorena za pregovore sa Ukrajinom

Rusija ostaje otvorena za pregovore sa Ukrajinom, ali u ovom trenutku nema načina da se oni nastave, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

– U više navrata smo govorili da ruska strana ostaje otvorena kako bi ostvarila svoje ciljeve pregovora, ali smo takođe više puta skrenuli pažnju svima da u ovom trenutku ne vidimo takvu mogućnost, pošto je u Kijevu kodifikovano, tj. pretvoreno u zakon o nenastavljanju bilo kakvih pregovora sa ruskom stranom – objasnio je Peskov novinarima.

PESKOV IZJAVIO: Kremlj će saopštiti ove nedelje da li će Putin prisustvovati samitu G20

Komentarišući članak „Vašington posta“ o pregovorima SAD sa Kijevom za podsticanje dijaloga sa Rusijom, Peskov je dodao da ne zna da li je to tačno, da ima i istinitih izveštaja, ali pre svega spekulacija.

– Ne znamo da li je to istina ili ne, jer ponavljam, ima i istinitih izveštaja, ali pre svega izveštaja koji su apsolutne spekulacije ili čiste laži. Stoga ne možemo da komentarišemo, s obzirom da nismo sigurni da je to tačno – rekao je portparol.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ranije je „Vašington post“, pozivajući se na lica upućena u razgovore, objavio da administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena privatno traži od ukrajinskog rukovodstva da pokaže otvorenost za pregovore sa Rusijom.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski ranije je potpisao ukaz o stupanju na snagu odluke Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine o nemogućnosti vođenja pregovora sa predsednikom Rusije. Krajem oktobra predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je Rusija spremna za pregovore o Ukrajini i pozvao Kijev da odmah prekine sva borbena dejstva.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter