Izvor: Kurir.rs/Newsweek
22.12.2022 u 08:45
0

KAKO JE ZELENSKI STIGAO DO SAD? Ovo nismo znali o „misterioznoj ruti“ ukrajinskog predsednika!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski doputovao je u istorijsku posetu Sjedinjenim Državama u sredu popodne uoči glasanja u Kongresu za odobravanje dodatne pomoći od približno 45 milijardi dolara, s obzirom da se po svemu sudeći ratu između Rusije i Ukrajine ne nazire kraj.

ZELENSKI „DOBIO KRILA“ NAKON POSETE VAŠINGTONU: „Ulog ovog rata je veći od sudbine Ukrajine!“

Svrha njegove posete je bila jasna, ali način na koji je stigao u SAD, međutim, nije.

Naime, dok je Zelenski posećivao linije fronta unutar svoje zemlje, uključujući nedavnu posetu bojnom polju u Bahmutu, njegova putovanja van zemlje su ograničena jer je on i dalje meta „visokog profila“ za likvidaciju od strane Rusije i njenih saveznika, prenosi Newsweek.

Zapravo, Zelenski nije napustio zemlju od početka rata u februaru ove godine, kako u znak nacionalne solidarnosti, tako i kao odraz realne slike na terenu u istočnoj Evropi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Za većinu Ukrajinaca, vazdušna putovanja u zemlju i van nje su suspendovana, a jedine rute za ulazak i izlazak iz zemlje ograničene su na zemlju. Pa čak i tada, putovanje unutar i van države se smatra opasnim. Ulaz je ograničen na kontrolne punktove na granicama zemlje sa prijateljskim zemljama Poljskom, Slovačkom, Mađarskom, Rumunijom i Moldavijom.

Zelenski, koji sve vreme pažljivo čuva svoju tačnu lokaciju, obično se nalazi u glavnom gradu Kijevu, koji je udaljen oko 500 kilometara putem od granice sa Poljskom.

Iako je nejasno odakle je u sredu otputovao u SAD, ukrajinska novinska agencija Ukrainska pravda izvestila je ranije tog dana da je putovao vozom za Poljsku, pre nego što se ukrcao na transkontinentalni let za vazduhoplovnu bazu Endruz nedaleko od Vašingtona.

Najveći aerodrom u blizini Kijeva je u gradu Lublinu u Poljskoj, koji ima železničku prugu do Kijeva, kao i direktne komercijalne letove za London.

„Malo nervozan. Prvi put od početka rata moj predsednik ide na putovanje, a da nije vozom“, napisao je na Tviteru Aleksandar Kamišin, generalni direktor državnog železničkog sistema u zemlji .“Zapravo vozom, ali isto tako i ne vozom.

„Zaboravio sam naziv tog transportnog vozila koje leti. Nervozan“, rekao je Kamišin, želeći da na ovaj način opiše zabrinutost za Zelenskog, ali i činjenicu da je figurativno rečeno zaboravio da transport avionom postoji, zbog rata u Ukrajini.

Nakon sastanaka sa najvišim članovima Predstavničkog doma i Senata, sledi govor Zelenskog na zajedničkom sastanku Kongresa u sredu uveče.

U međuvremenu, poslanici raspravljaju o paketu troškova od skoro 1,7 milijardi dolara koji, među brojnim zabrinutostima nekih zakonodavaca, sadrži milijarde i novoj pomoći Ukrajini.

Posle toga, Zelenski će verovatno ostati u rezidenciji u Blair House-u, četvorospratnoj ciglanoj zgradi preko puta Bele kuće i udaljenoj otprilike 15 minuta vožnje od američkog Kapitola.

Pod pretpostavkom da sve ide kako je planirano, očekuje se da će Zelenski napustiti zajedničku bazu Endruz, oko 38 kilometara jugoistočno od Bler Hausa, tokom četvrtka.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter