Izvor:
06.09.2019 u 19:39
0

NUTRICIONISTI ODGOVORILI: Ove ugljene hidrate treba svaki dan da jedete!

Postoje ugljeni hidrati bez kojih naše telo ne može pravilno da funkcioniše i oni bi trebalo da se svakog dana nađu na našem meniju.

Crni hleb i makarone

Ovi proizvodi sadrže vlakna i potrebno im je manje vremena da ih obrade, tako da će osigurati da ostanemo duže siti. To znači da će se energija ugljenih hidrata trošiti sporije, a mi ćemo imati energiju dugo vremena. U isto vreme sadrže i vitamin B, koji je važan za metabolizam.

Pasulj i ostale mahunarke

Crni pasulj, slanutak i leća sadrže mnogo folne kiseline, magnezijuma, vlakana i kalijuma. Svi ovi elementi nam pomažu da smanjimo šećer u krvi, poboljšamo nivo holesterola i zdravlje u celini.

Voće

Voće ne povezuje ništa sa ugljenim hidratima, ali zbog šećera, sve to spada u ovu kategoriju. Plodovi su puni vitamina, minerala i antioksidanata. Izbegavajte samo kupovinu neorganskih breskva, jagoda, grožđa, jabuka, borovnica i trešanja, jer mogu imati više pesticida.

Zimske bundeve

Zimske bundeve pune su vlakana i hranljivih materija, kao što je beta-karoten, što nam pomaže da poboljšamo vid i vitamin A koji se brine o zdravlju pluća. Imaju i vitamin C koji sprečava stvaranje bora i poboljšava imuni sistem.

Žitarice od punog zrna

Među njima su smeđi pirinač i ovas. To su najzdraviji ugljeni hidrati, jer ih naše telo brzo svari.

Koje ugljene hidrate treba da izbegavamo?

Beli hleb, beli pirinač, čips, žitarice i grickalice koje imaju masti.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter