11°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Happy BSC

PREUKUSNU BRUSKETI SA PARADAJZOM, BRZO I JEDNOSTAVNO!

Golden Rose ad

BRUSKETI SA PARADAJZOM

Brzo, ukusno, a jednostavno.

Sastojci koju su potrebni:

6 kriški hleba sa tvrdom koricom

PROČITAJTE JOŠ: BELGIJANCI IH OBOŽAVAJU: Probajte vafli po njihovom receptu!

3 velika zrela paradjza

100 g pršute

150 g sveže mocarele

soli i bibera po ukusu

nekoliko grančica svežeg bosiljka

čen belog luka

Priprema:

Rernu zagrejte na 220°. Hleb isecite stavite na pleh pa pospite sa malo maslinovog ulja, soli i bibera. Pecite 5-10 minuta ili dok ivice ne porumene.

Na tiganju zagrejte maslinovo ulje pa stavite sitno seckan čen belog luka i paradajz koji ste isekli na kockice. Pržite uz stalno mešanje dok se sos ne zgusne. Sklonite sa vatre, začinite po želji i dodajte sitno seckane listiće bosiljka.

Sos stavite na ispečene kriške hleba, preko stavite po šnitu pršute i po malo mocarele. Prelijte sa još malo maslinovog ulja i stavite da se zapeče tek toliko da se sir istopi. Nakon pečenja, začinite sa još svežeg bosiljka. Uživaćete u svakom zalogaju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad