Izvor: Tanjug
09.12.2020 u 21:48
0

DOBRE VESTI! Ruski lekari napravili lek koji suzbija kovid 19!

 Ruski lekari iz Stavropoljskog kraja napravili su lek koji suzbija virusnu aktivnost kovida 19, a lek je ispitan u institutu „Gamaleja“, saopštilo je Ministarstvo zdravlja tog regiona.

NAJVAŽNIJE DANAS

KORONOM ZARAŽENA I ŠESTOMEČNA BEBA: Smeštena u bolnicu! Evo u kakvom je stanju

KORONA LAVIRINT: U Beogradu ponovo više od 1.700 zaraženih, a evo gde su još žarišta korone

VUČIĆ OBRADOVAO NAJSTARIJE GRAĐANE: Penzionerima 17. decembra po 5.000 dinara

IMUNOLOG JANKOVIĆ UPUTIO APEL: Ovo je jedini način da se dočeka 2021.

– Grupa lekara iz gradske klinike u Pjatigorsku napravila je lek koji suzbija virusnu aktivnost kovida-19. Toksičnost i antivirusna aktivnost leka već je ispitana u Centru za kontrolu kvaliteta imunobioloških lekova Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju “Gamaleja“ Ministarstva zdravlja Rusije“ – navodi se u saopštenju.

Prema podacima Ministarstva zdravlja ispitivanja su dokazala da se pri dozi od 1 mg/ml virusno opterećenje smanjuje za 5,3 do 13 puta u poređenju sa kontrolnom grupom zaraženih ćelija na koje nije delovao lek.

SAZNAJTE JOŠ

UŽAS U VINČI: Telo muškarca pronađeno u KANALU iza zgrade

FILMSKA AKCIJA! UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MONAHA STEFANA (VIDEO)

PUCNJAVA U ZAGREBU: Povređena dvojica policajca, napadači uhapšeni posle potere!

Ističe se da je metod lečenja koji predlažu ruski lekari poznat kao „antisens terapija“ i zasnovan je na blokiranju RNK virusa.

Kako se objašnjava, RNK u ljudskoj ćeliji uvek se sastoji od jednog lanca i za svaku njenu funkciju je neophodno da ona ostane jednolančana. Zbog toga je najjednostavniji način da se naruši njen rad dodavanje drugog lanca.

– Što se tiče lečenja kovida 19, lekari iz Pjatigorska su odabrali neophodni antisens lanac za blokiranje RNK virusa SARS-CoV-2 – navodi se u saopštenju Ministarstva.

OVO MORATE ZNATI

LJUBAV U DOBA KORONE: Pogledajte šta vam savetuju zvezde do kraja 2020!

PUTIN IZDAO NAREĐENJE Siloviti napad nuklearki (VIDEO)

OSTALI BEZ FUNKCIJA! RAZREŠENO VIŠE FUNKCIONERA: Vlada RS IMENOVALA NOVE

DEKI STANKOVIĆ JASAN PRED SLOVAN: Utakmica bitna iz mnogo uglova

Ističe se da istraživačka grupa trenutno pregovara sa farmaceutskim kompanijama i državnim fondovima rizičnog kapitala čija je delatnost povezana sa finansiranjem novih ruskih lekova, kako bi postojala mogućnost da se započne i faza pretkliničkih ispitivanja.

– Studija lekara iz Pjatigorska uliva nadu da će se nastati efikasan lek protiv kovida 19 – zaključuje se.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter