Izvor: tanjug
22.09.2021 u 16:33
0

Deca od 12 do 15 godina glavni prenosioci kovid virusa

 Britanski glavni medicinski zvaničnik profesor Kris Viti izjavio je danas da su deca trenutno glavni prenosioci korona virusa i da bi se bez vakcinacije skoro svi uzrasta od 12 do 15 godina u jednom trenutku mogli zaraziti.

-Definitivno se u ovoj starosnoj grupi dešava značajan prenos virusa. Zapravo, starosna grupa o kojoj govorimo je ona u kojoj se trenutno javlja najveća stopa prenosa, koliko možemo da kažemo- rekao je profesor Viti poslanicima na sastanku koji se ticao procene da li da se deci uzrasta od 12 do 15 godina ponude vakcine protiv korona virusa.

PROČITAJTE JOŠ:  Jurimo u dobru budućnost: PRVI PUT DRONOM TRANSPORTOVANA KRV!

Svoj deci u toj starosnoj grupi biće ponuđena vakcina nakon što su Viti i njegove kolege prošle nedelje rekli da bi deci vakcinacija koristila u smanjenju smetnji u obrazovanju. 

Viti je istakao da se ova preporuka fokusirala isključivo na dobrobit dece ovog uzrasta, te da nije donesena iz političkih razloga.

PROČITAJTE JOŠ:  GROŽĐE JE VEOMA KORISNO ZA ZDRAVLJE: Pomaže dosta kod sledećih bolesti!

-Praktično svako nevakcinisano dete verovatno će se zaraziti u nekom trenutku- upozorio je on.

Viti je poručio da vakcinacija može da smanji taj rizik.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter