Izvor: najžena
09.06.2024 u 22:28
0

Očistite vodokotlić bez ribanja: Ubacite jedan sastojak, skinuće kamenac i prljavštinu očas posla!

Verovatno vodokotlić retko ribate, a u njemu se nakupljaju kamenac, prljavština i buđ.

Vremenom se u vodokotliću nakupe kamenac, buđ, rđa i prljavština. Zato je potrebno da se povremeno očisti s unutrašnje strane. To možete da uradite namirnicama koje imate u kuhinji.

Sirće i soda bikarbona

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

Sirće je odlično za čišćenje, a iz vodokotlića će ukloniti kamenac, buđ, rđu, prljavštinu i bakterije. Njegovo delovanje će pojačati soda bikarbona koja ima ista svojstva. Podgrejte 200 ml alkoholnog sirćeta i pomešajte sa 2 kašike sode bikarbone. Sipajte mešavinu u vodokotlić i ostavite da stoji 3 sata. Bolje je da to uradite uveče da bi rastvor mogao celu noć da deluje. Ujutru pustite vodu da se isprazni vodokotlić, ali prethodno zavrnite ventil da se ne napuni odmah vodom kako biste ga oribali unutra.

Limun umesto četke

Zavrnite ventil, ispustite vodu iz vodokotlića i polovinom limuna oribajte vodokotlić sa unutrašnje stane. Limunska kiselina će ukloniti prljavštinu, žute mrlje, a posle toga će celo kupatilo mirisati lepo.

Tečni deterdžent i sirće

Odlična kombinacija koja će efikasno očistiti vodokotlić. Pomešajte jedan deo tečnog deterdženta za veš i tri dela sirćeta u posudi i sipajte u vodokotlić nakon puštanja vode. Za više nakupljenog kamenca i prljavštine, ostavite ovu mešavinu da deluje preko noći. Sutradan pustite vodu i oribajte sunđerom ostatke prljavštine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter