Izvor: GLOSSY.ESPRESO
10.09.2024 u 14:05
0

ŠPORET ČISTI JEDNOM GODIŠNJE: Sredstvo od 3 sastojka je tajna poznate tiktokerke za čistu rernu

Jedna poznata tiktokerka otkrila je moćno sredstvo za čišćenje pećnice koje pravi sama i koristi ga samo jednom godišnje.

Čišćenje šporeta i, posebno, rerne, spada u najdosadnije kućne poslove, a jedna tiktokerka tvrdi da nema potrebe da se ribanjem pećnice bavimo toliko često. Štaviše, ona je čisti samo jednom godišnje!

GORDON REMZI: Otkrio trik kako da najbolje ispržite jaje! (VIDEO)

Kako je istakla Mek, devojka koja stoji iza profila @healthylittlepeach na društvenoj mreži Tik Tok, ona za to koristi proizvode koji se nalaze u svakom domaćinstvu i sav posao završava prilično brzo.

– Neću vas lagati. Ja sam defitinitivno tip devojke koji čisti rernu jednom godišnje, ali kada je očistim – onda je stvarno čistim – objasnila je.

Ona izbegava teže hemikalije i koristi mešavinu koja se sastoji od:

  • 1/2 šolje deterdženta za pranje sudova
  • 1,5 šolje sode bikarbone
  • 3/4 šolje sirćeta

Potom ih pomeša tako da dobije belu pastu koja čini čuda za prljavu rernu punu masnih naslaga.

Ona najpre ukloni rešetku i stavi je u posudu punu vruće vode, u koju ubaci deterdžent za sudove, deterdžent za veš i malo sode bikarbone i to ostavi da odstoji. Za to vreme, prethodno napravljenu pastu nanese na zidove rerne i ostavi tako dva sata, a potom sledi ribanje. Priznaje da to ume da potraje i bude naporno, a za slučaj da je neka fleka posebno uporna poprska je vodom iz boce s raspršivačem.

Na kraju sve očisti papirnim ubrusima, a potom oriba i rešetku i vrati je u rernu.Završni deo ovakvog načina čišćenja jeste čišćenje spoljašnjeg dela pećnice antibakterijskim sredstvom krpom od mikrofibera.

 

@healthylittlepeach Oven Cleaning Hack! #cleaningtiktok #cleaninghacks #ovencleaning #hacks #kitchenhacks #cleaningtips #learnitontiktok ♬ So Fresh, So Clean (Instrumental) – Outkast

Ovaj snimak je objavljen pre oko dve godine, a za to vreme je prikupio više od 55,6 lajkova i mnogo komentara oduševljenih pratilaca koji su probali njen trik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter