Izvor: 24sedam
05.10.2024 u 12:00
0

VAŠ DOM ĆE UVEK MIRISATI PRIJATNO I SVEŽE: Sledite ove savete

Ovih osam trikova je sve što vam je potrebno

Svaka kuća ima svoj jedinstveni miris, ali ponekad neprijatni mirisi mogu preuzeti kontrolu. Stvaranje prijatne i mirisne atmosfere u domu zahteva malo pažnje prema detaljima, od toga koje sveće koristite, kako se nosite s kuhinjskim mirisima, pa sve do toga kako se brinete o svom ljubimcu. Ove jednostavne, ali efikasne ideje pomoći će vam da osvežite svoj prostor, uklonite neželjene mirise i učinite da vaša kuća miriše predivno – baš kao dom iz snova.

VRATITE SJAJ BELOJ ODEĆI I SKINITE FLEKE: Brzo i efikasno!
1. Zakuvate nešto fino u kuhinji

Jednostavan i prirodan način da vaš dom miriše predivno je da kuvate sastojke poput jabuka, citrusa, karanfilića i cimeta. Kuvanje ovih sastojaka na niskoj temperaturi unosi svež, prirodan miris u prostor, a posebno je korisno u sezoni jesenjih i zimskih praznika. Dodajte omiljeno začinsko bilje i uživajte u mirisu koji će se širiti celom kućom.

2. Pametno koristite mirisne sveće

Mirisne sveće su odličan način da osvežite kuću, ali ih treba koristiti sa pažnjom. Dok kuvate, izbegavajte paljenje sveća kako bi prirodni mirisi hrane preuzeli ulogu. Umesto toga, sveće upalite tokom opuštajućih trenutaka, kao što su kišni dani, dani odmora ili čišćenje. Neka miris sveća bude rezervisan za posebne trenutke, kako bi njihov efekat bio poseban.

3. Limun kao osveživač za kantu

Ako želite da eliminišete neprijatne mirise iz kuhinje, jedan od najboljih trikova je limun. Isekedite limun i nakapajte sok na tupfer. Tupger ubacite u kantu ili pređite njime po poklopcu. Ovaj jednostavan korak ne samo da osvežava smeće, već daje i svež miris vašoj kuhinji.

4. Napravite prirodni sprej za osvežavanje tkanina

Ako imate ljubimce, mirisi iz njihovih posuda ili hrane mogu uticati na svežinu doma. Rešenje je jednostavno: napravite prirodni sprej za tkanine koji eliminiše neprijatne mirise. Pomešajte sodu bikarbonu, eterično ulje i vodu, pa poprskajte tkanine, nameštaj ili čak vazduh kako biste osvežili prostor.

5. Koristite blage mirisne sprejeve za prostorije

Kombinovanje različitih mirisa u domu može kreirati prijatan, slojevit mirisni ambijent. Kada birate osveživače prostora, odlučite se za blage mirise poput lavande ili citrusa, koji se lepo uklapaju sa mirisom vaših sveća, sredstava za čišćenje i deterdženata. Tako ćete stvoriti uravnotežen mirisni prostor koji nije previše intenzivan.

6. Stvorite personalizovani mirisni ambijent

Napravite sopstveni mirisni ambijent koristeći različite slojeve mirisa u različitim prostorijama. Na primer, u kupatilu koristite sapune sa mirisom lavande, dok u dnevnoj sobi postavite kesice sa cvetovima. Takođe, eksperimentisanje sa mirisnim solima i svećama može dati vašem domu jedinstvenu notu.

7. Koristite sveže ili sušeno cveće

Cveće nije samo dekorativno, već može i osvežiti vaš dom. Biljke poput lavande, eukaliptusa i ruža daju prirodan, umirujući miris koji osvežava prostor. Postavite bukete svežeg ili sušenog cveća u prostorijama i uživajte u prijatnom, blagom mirisu prirode u svom domu.

8. Otvorite prozore i pustite svež vazduh (ako ga ima)

Nema boljeg načina da osvežite svoj dom od svežeg vazduha. Otvorite prozore i dozvolite povetarcu da iznese ustajale mirise. Redovno provetravanje prostorija i sušenje posteljine na otvorenom takođe pomaže da dom uvek miriše sveže i čisto.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter