Izvor: NAJZENA
24.01.2024 u 13:53
2

DOMAĆA PAŠTETA: Napravite sami omiljeni namaz

Domaća pileća pašteta pravi se lako, a ukusom nimalo ne zaostaje za onom kupovnom.

Potrebno je

1 glavica crnog luka

6 kiselih krastavaca

10 maslina bez koštica

1 kašičica sušenog peršuna

1 kašičica majčine dušice

pola limuna

kašika senfa

so

biber

ulje

PODVARAK PO STAROJ RECEPTURI: Ovako su ga spremale naše bake

Priprema

U šerpi sa slanom vodom skuvajte piletinu. Izvadite piletinu i sačuvajte šolju bujona.  Ohlađeno meso stavite u blender, dodajte luk, krastavčiće, masline i začine pa blendajte, postepeno dodavajući bujon. Kremastu smesu posolite i pobiberite po ukusu, pa dodajte sok od limuna i senf. Izblendajte sve sastojke, da se ujednače, pa sipajte u činiju. Ostavite da se pašteta ohladi. Mažite je na hleb ili dodajte kao prilog nekom jelu. Čuvajte paštetu u frižideru.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “DOMAĆA PAŠTETA: Napravite sami omiljeni namaz”

  1. Divan recept za paštetu od piletine ali isto to može i od lako skuvanog i posle očišćenog lososa da se napravi uz dodatak peršuna, malo margarina ili putera , mladog luka , belog luka, timijana , krem sira, soli i malo bibera . Kao namaz uz krekere ili štapiće celera ili šargarepe divno je i za one koji paze da se ne ugoje .

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter