Izvor:
16.05.2017 u 16:07
0

DIZNI NA METI HAKERA: Dokopali se neobjavljenih filmova, pa sad traže milione! (video)

Šef kompanije Walt Disney Bob Iger rekao je u ponedjeljak da ih ucjenjuju hakeri koji tvrde da su došli do nekih tek najavljenih Disneyjevih filmova te traže veliku svotu novaca, javljaju američki mediji.

Nije otkrio o kojem je filmu konkretno riječ, no rekao je da kompanija neće popustiti pred ucjenama, piše Hollywood Reporter koji citira Igerove riječi sa sastanka sa zaposlenicima u New Yorku.

Izvori tvrde da Disney sarađuje s FBI-jem te da zajedno prate moguće prerane objave na internetu.

Filmska stranica Deadline piše da se radi o novim ‘Piratima s Kariba’ (‘Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales’) koji bi se u kinima trebali naći 26. maja, dok drugi spekuliraju da se radi o Pixarovim ‘Autima 3’ (‘Cars 3’) čija se premijera planira za juni.

Premda se od oba filma očekuje velika zarada, zlatna Disneyjeva koka što se zarade tiče su, ipak, novi ‘Ratovi zvijezda’ (‘Star Wars: The Last Jedi’) koji će se u kinima početi prikazivati polovicom decembra.

Hakeri zahtijevaju isplatu u virtualnoj valuti bitcoin i prijete da će objaviti pet minuta filma, a potom periodički po 20 minuta dok im se ne isplati tražena svota.

– Dead Men Tell No Tales’je film u franšizi ‘Pirati s Kariba’ s Johnnyjem Deppom u glavnoj ulozi, a od 2003. godine je na kino blagajnama zaradio gotovo 3,7 milijarde dolara.

Više od 200.000 računara u 150 zemalja svijeta pogodili su hakerski napadi ovaj vikend, a opisuju ih kao najveće do sada. Banke, bolnice, državne i razne druge institucije sa stariji operativnim sistemima našle su se od petka na meti hakera, no Disney nije imao komentara na tu temu.

Dnevni avaz
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter