Izvor: Objektiv
24.09.2021 u 10:17
0

DVA PUTA GODIŠNJE IH OPERITE: Četiri trika pomoću kojih će tepisi mirisati na SVEŽINU i čistoću

Osim kompletnog ćišćenja tepiha, postarajte se da ih povremeno osvežite Sada je pravo vreme da osvežite svoje tepihe, s obzirom da uskoro dolazi zima.

PROČITAJTE JOŠ„PREVENCIJA JE KLJUČ SVEGA“: Ginekolog Stefan Dugalić ekskluzivno za HAPPY BSC otkriva da li je strah od pandemije prisutan među trudnicama? (INTERVJU/FOTO)

Verovatno su se do sada napunili prašinom, a čisti i mirišljavi tepisi su pola posla kad je u pitanju sređivanje kuće.

Danas se tepisi retko kada peru ručno jer ljudi nemaju uslova za to, pa se uglavnom nose u salone za pranje tepiha. 

Preporuke je da to radite barem dva puta godišnje, kao i da redovno usisavate tepihe. Ako imate ljubimce, usisavajte svakog dana i čistite češće jer se na tepisima skupljaju dlake.

Osim toga, postarajte se da tepisi mirišu na svežinu i čistoću, a ovo su neki načini na koje to možete da uradite.

PROČITAJTE JOŠ: „KAKVA JE SELJANKA OVA BARBARA“: Darka Lazića i njegovu devojku isprozivali pratioci, stali na Marininu stranu

1. Pospite tepih sodom bikarbonom, kako biste očistili prljavštinu i uklonili neprijatne mirise. Nakon pola sata, temeljno usisajte.

2. Ako je tepih vlažan ili ako vam je u prostoriji velika vlaga, umesto sode koristite sirće. Poprskajte tepih sirćetom i ono će razgraditi prljavštinu i ukloniti neprijatne mirise.

3. Za čist tepih koji miriše po vašem ukusu, pomešajte šoljicu boraksa i 15 kapi omiljenog eteričnog ulja. Pospite po tepihu, ostavite da odstoji, pa usisajte.

4. Osveživač za odeću takođe ima dobar efekat ako želite mirišljav tepih.

Bonus saveti: Kad hrana padne na tepih, odmah je pokupite i očistite fleku koliko možete, da se ne bi skorila i da se u tepih ne bi uvukao neprijatan miris. Takođe, nikada nemojte da koristite sapun za čišćenje tepiha jer privlači prljavšinu, a nemoguće ga je potpuno skinuti.

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter