Izvor: Stil.kurir.rs
20.12.2021 u 08:20
0

LJUBITELJI OVOG TOPLOG NAPITKA: Stvari koje razumeju osobe koje obožavaju kafu

Možete da zamislite svoj život bez interneta, bez struje i tekuće vode, u divljini, u šatoru – čak možete u tome da pronađete čar, zadovoljstvo u savladavanju prepreka i organizovanju funkcionisanja, ali ne možete da zamislite svoj život bez kafe

Kafa, znači mir i uživanje

Vi možda praktikujete svoje rituale uz kafu jednom ili dva puta dnevno, jer to što obožavate kafu, ne znači da je ispijate na lonce, na poslu, stojeći, u žurbi, neeee, nikako. Količina ispijene kafe nema veze sa uživanjem – ono leži u onome šta vama kafa znači. Trenutke koje provodite uživajući sami sa sobom, pripremajući se za dan koji vam predstoji, ili za veče koje donosi svoje sadržaje.

Miris kafe

Prava, turska, skuvana u džezvi – ništa na svijetu ne miriše tako! Dokazano je da su mirisi direktno povezani sa emocijama i za vas je miris kafe miris čiste sreće. Provjerite sebe – da li ste ikada osjetili miris kafe, a da vam se lice nije razlilo u osmijeh?

Mućenje hladne kafe

Pravi uživaoci ne piju samo jednu vrstu kafe, oni poznaju različite užitke, a mućenje hladne kafe je zadovoljstvo koje sebi možete da priredite za 30 sekundi, sa gustom pjenom, ledom i šlagom, cimetom, čokoladnim prelivom – to nije kafa, to je raskoš, perverzija, orgazam. Kafazam.

Vaša posebna šolja za kafu

To je ona u kojoj kafa ima poseban ukus, bolji nego u bilo kojoj drugoj šolji. Kao što zapečen pasulj ima bolji ukus ako ga spremate u glinenoj posudi, nego u običnoj šerpi. Možda je trip, a možda nije. Ali svaki istinski poklonik kafenog užitka voli svoju kafu da popije iz posebne šolje. Možda baš iz neke glinene, umjetnički izrađene, unikatne i – svakako veće zapremine od dva decilitra. Ko još pije kafu iz šoljica?!

Vaša posebna čaša za kafu

Ah, to je ona za mućenje hladne kafe, veličine krigle, jer u nju treba da stane i debeli sloj pjene (a možda i šlaga) i mlijeko i cjevčica i kašičica koje treba da vire, a ne da budu poplavljene sadržajem. Dakle, tri deci, najmanje, ali dovoljno široka i više nalik na čašu, nego na vazu. Mada, neke vaze baš izgledaju kao savršene čaše za hladnu kafu. Kad pronađete svoju čašu za mućenje hladne kafe, kupite barem tri, jer čaše se razbijaju, a od toga vas srce zaboli.

Kafa vikendom

Kad ne morate da ustajete i spremate se za posao, kafa dobija dodatni smisao, mir i uživanje mogu da se rastegnu i potraju satima i možete je piti u krevetu, odugovlačeći i nikuda ne žureći. Ponekad, kad se probudite nasmijani jer ste svjesni da uopšte ne morate da ustajete, ustanete odmah, da biste duže pili kafu. A tada često jedna nije dovoljna i onda častite sebe duplom dozom, dvostrukom količinom raskoši i uživanja. Hej, možete da popijete jednu skuvanu, praaaavu i da zatim smutite jednu hladnu, kao dezert. Produženi, dvostruki, simultani kafazam.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter