Izvor:
12.05.2017 u 03:31
0

MAŠALA: Na Novom Zelandu rođena beba teška 7,4 kilograma!

Jedna žena iz Velingtona rodila dečaka teškog neverovatna 7,4 kilograma i dugačkog 57 centimetara. Mališan izgleda kao prosečno dete od šest meseci.

Jedna žena na Novom Zelandu rodila je dečaka teškog neverovatna 7,4 kilograma i dugačkog 57 centimetara. To je najveća beba ikad rođena u toj državi, ali i jedna od najvećih na svetu.

Veliko iznenađenje

Prema navodima novozelandskih medija, majka se porodila u ponedeljak u bolnici u Velingtonu. Lekari su prvo mislili da će je poroditi prirodno uz epidural, međutim, tri sata kasnije su shvatili da je beba prevelika, te su ženi hitno uradili carski rez.

Ne znamo kako je beba toliko velika kad smo nas dvoje prosečne visine
Otac deteta

Roditelji, koji nisu želeli da im se objavi ime, kažu da su znali da će dete biti veliko, ali nisu očekivali da će njihov dečak izgledati kao dete od šest meseci odmah po rođenju.

– Lekari su nam rekli da je beba krupna. Žena nije mogla ni da sedne, ni da ustane kako treba, niti da se savije pred kraj trudnoće. Međutim, ovo je stvarno iznenađenje – naveo je otac.

On je dodao da su i on i njegova supruga iznenađeni jer ni jedno ni drugo nisu mnogo visoki ljudi.

– Ne znamo kako je beba toliko velika, kad smo nas dvoje prosečne visine – istakao je otac deteta.

Prema njegovim rečima, i prvi sin im je bio krupan, ali ne ovoliko.

– Prvo dete je imalo 5,4 kilograma kad se rodilo. Bio je veliki, ali nije bio džin kao naš drugi sin – naveo je otac.

Kako kaže, njegovi i ženini prijatelji i porodica predviđaju da će mališan biti izuzetan sportista.

10,7

kilograma imala je beba rođena 1879, koja drži Ginisov rekord

– Svi se šale i govore da će biti sledeći Jonah Lomu – priča otac, misleći na poznatog novozelandskog ragbi igrača, koji je umro 2015.
Međutim, on i supruga misle da će njihova beba džin biti pijanista.

Uprkos tome što je ova novorođena beba ogromna, nije oborila rekord iz 1879. Tada je Kanađanka Ana Bejts, koja je bila visoka 2,41 metar, rodila dečaka teškog neverovatnih 10,7 kilograma i dugačkog 76,2 centimetra.

Mališan je, nažalost, živeo samo tri dana, ali je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najveća beba na svetu.

informer.rs
Foto: printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter