Izvor:
04.07.2017 u 19:02
0

OVDE SE NAJVIŠE PIJE: U ovom delu sveta konzumira se najviše ALKOHOLA!

Rezultati istraživanja neprofitne organizacije United European Gastroengerology pokazali su da Evropljani konzumiraju najviše alkohola i tako povećavaju šansu za rak.

Izveštaj pokazuje da stanovnici Evropske unije piju dva alkoholna pića dnevno, i tako povećvaju šansu da razviju kolorektalni kancer i druge probleme za 21 odsto!

Konzumacija alkohola u Evropi je najveća u svetu, a čak 20 odsto Evropljana starijih od 15 godina teško se opija minimum jednom nedeljno.

Iz organizacije upozoravaju da Evropljani, nažalost, nisu dovoljno svesni veze između alkohola i raka, a za to je najviše zaslužna neinformisanost.

“Jedan od najvećih izazova u Evropi je visoka konzumacija alkohola, a to je nažalost ukorenjeno u društvu i kulturi evropskih naroda“, kaže profesor Markus Pek.

Inače, 2014. godine Svetska zdravstvena organizacija je pronašla da je jedna od 20 smrti uzrokovana posledicama alkohola, a predviđanja su da će broj obolelih od raka da poraste sa 14 miliona obolelih na 22 miliona do 2030. godine.

Izvor:b92.net
Foto:Punkufer

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter