Izvor:
16.07.2017 u 03:43
0

PRIČA KOJA JE RASPLAKALA SVET: Rodila je bliznakinje i primetila da im stomak neprestano raste, strahovi su postali stvarnost! (foto)

Predstavljamo vam priču o dve sestre, koja je rasplakala ljude širom sveta.
Na Dan nezavisnosti 2007. godine Alisa i Majkl Dun dobili su dve prekrasne ćerke, bliznakinje, Medelin i Izabel, koje su u početku bile savršeno zdrave bebe.

Kada su devojčice imale dva meseca, roditelji su kod Medalin primetili da joj stomak otiče i u panici odveli je u bolnicu. Sumnje doktora na rak su se ispostavile kao tačne nakon detaljnog pregleda.

Maloj Medelin je dijagnostikovan Neuroblastom, retki oblik tumora koji napada decu i bebe. Njen stomak je bio toliko natečen, jer u njemu rastao tumor veličine bejzbol lopte.

Da stvar bude gora, kada su bili u Dečijoj bolnici u Mičigenu, jedan doktor je video Izabel i zatražio dozvolu da uradi ultrazvuk.Ispostavilo se da i ona boluje od iste vrste raka.

Lekari su preporučili hemoterapiju umesto da rizikuju sa operacijom. Tokom prve faze lečenja blizanci su bili razdvojeni i stvari su počele da se pogoršavaju.

– Stvari su počele da se menjaju na gore. Vrlo brzo su obolele, toliko da su se patile u bolovina. Jednostavno niste mogli da dodirnete njihovu kožu. Izgledalo je kao da će pući – rekla je Alisa.

Sve je počelo da se menja kada su ih doktori spojili u drugoj fazi lečenja. Posle tri meseca, mogle su da idu kući. Za Božić, njihove bebe bile su u fazi remisije – stanja u kome su znaci i simptomi tumora skoro ili potpuno odsutni.

– Dozvolili su nam da ih prvi put stavimo zajedno. Prepoznale su jedna drugu. Počele su da se smeju i udaraju međusobno, što prethodno nisu radile. To je bila velika promena, koja nam je dala snage i vere da mogu da se izvuku iz teške situacije. Možda je Bog odabrao baš njih dve i izlečio ih – dodala je Alisa.

Ove godine devojke će proslaviti novi rođendan, dana kada su savladale kancer.

– Napravićemo prilično veliku proslavu. Organizujemo vatromet, jer to je iskra koja je promenila naše živote. Svake godine to slavlje predstavlja nešto posebno za nas, jer smatramo da se desilo čudo – rekao je Majkl.

Želimo sestrama Duns sve najbolje i puno zdravlja kako bi mogle da uživaju u životu. Podelite s prijateljima ovaj tekst ako je i vas ova neverovatna priča pogodila i inspirisala.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter