Izvor:
10.07.2017 u 16:55
0

PROCURELA ZABRANJENA FOTOGRAFIJA GOLOG TITA! (foto)

Fotografisana je 1939. godine kada je Tito sa svojim saborcima boravio u francuskom vojnom logoru koji je bio rezervisan za međunarodne snage.
Novinar Željko Virojević je istražujući ulogu Josipa Broza Tita u građanskom ratu u Španiji naišao na potpuno nepoznatu i neobjavljenu fotografiju maršala koji je bio u neobičnom izdanju – potpuno golišav.

Tito je bio okrenut leđima prema objektivu, a fotografija je nazvana “Jugosloveni koji se kupaju”.

Fotografisana je 1939. godine kada je Tito sa svojim saborcima boravio u francuskom vojnom logoru koji je bio rezervisan za međunarodne snage.

Iako je fotografija objavljena u Zborniku španskih boraca 1961, ona nikad nije pronašla svoj put do jugoslovenske javnosti — najverovatnije jer je režim smatrao da ugrožava ugled predsednika, a sama knjiga ubrzo je povučena s tržišta.

Ova fotografija otkrivena je pre nekoliko godina, ali je sada ponovo dospela u žižu javnosti.

Pogledajte fotografiju:

Fotografija je nazvana „Jugosloveni koji se kupaju“, nastala je 1939. godine a pronašao je novinar Željko Zirojević

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter