Izvor:
08.06.2017 u 12:42
0

ŽIVELI STE U ZABLUDI: Umornim ženama su dali kafu, a onda im otkrili puno bolji način da se razbude! Uspelo je!

Ako ste pospani i rado biste uzeli kafu da se razbudite ili neko od gaziranih pića, međutim za viši energetski nivo vam to nije potrebno, pokazala je nova studija.

Ispitivanju su bila podvrgnute dve grupe žena koje su hronično neispavane. Prva grupa je uzela 50 mg kofeina, druga je imala zadatak da se penje i silazi niz stepenice 10 minuta, normalnim tempom.

Znatno više energije su osetile žene iz grupe koja je vežbala 10 miuta koristeći stepenice, od grupe koja je uzimala kofein, potvrdili su istraživači.

Oni su takođe testirali i radnu memoriju i vreme reakcije, nakon završenog zadatka.

Nije bilo razlike između ove dve grupe, što znači da fizička aktivnost može povećati fizičku energiju, a da pri tom ne troši mentalnu energiju.

Ovo istraživanje se odnosi samo na žene, ali ne isključuje mogućnost da bi kod muškaraca imalo isti efekat.

Izvor: Telegraf
Foto: Thinkstock

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter